Varje år släpps det nya träningsskor från bland annat Nike och Adidas. Vi har tagit fram en lista på 10 träningsskor för dam som både är snygga och funktionella. Nya material och färgkombinationer och funktioner gör att träningen blir roligare. Denna guide kommer vägleda dig i vilken sko du ska ha beroende på vilket träningsform du utövar. De flesta väljer en sko som de tycker är snygga men de tänker inte på att det finns flera olika skor inom samma kategori. Det är viktigt att välja rätt sko till rätt träningsform för att förebygga att det inträffar skador. Väljer man rätt skor så är de anpassade efter slitaget och håller därför längre än om man väljer en sko på fel underlag. Idag finns det ett stort utbud vilket gör att det finns en sko som för alla men kan också göra det svårt att veta vilken sko man ska ha. Därför hjälper vi dig i denna guide.

1. Nike, SuperRep Go

Nike, SuperRep Go

Färger: gul/vit, vit/svart, vit/grå, rosa/vit, beige/vit, vit/svart/blå och rosa/grå.

Nike SuperRep Go är en helt ny modell från Nike. Den har unika och roliga färger som verkligen sticker ut och blir pricken över iet ihop med dina kanske mörka och tråkiga träningskläder. Skorna har fått väldigt positiv respons kring färgen att de är snygga och att de är sköna att ha på sig. Bra att tänka på att de är något små i storleken och du kan därför behöva gå upp i storlek. Den är anpassad för gruppträning i alla dess former.

2. Puma Ignite Flash Evoknit Satin EP

Puma Ignite Flash Evoknit Satin EP

Färg: Rosa och svart.

Det man betalar för här är främst designen och den sköna komforten. Den har inte så många funktioner men passformen är bra för breda fötter. En perfekt sko för träningspass där du använder din egna kroppsvikt eller tränar kondition men om du lyfter tungt så bör du leta efter en annan sko.

3. Nike, Metcon 6

Nike, Metcon 6

Färger: svart/guld, rosa/svart och svart/silver.

Skorna passar utmärkt på gymmet och CrossFit träning. Det som är nytt i modell 6 är att den andas mycket bättre än tidigare modeller men fortfarande trots utveckling är något för varm. Det som händer är att fötterna blir instängda i skon och det blir svettigt. Skon är stadig och anpassad för den som lyfter tungt då sulan är tunn och har knappt någon dämpning.

4. Under Armour W Slingflex Rise

Under Armour W Slingflex Rise

Färg: Svart och vitt.

Detta är en träningssko som är väldigt stabil och funkar till olika lyft men även snabba övningar. Det är en smidig och lätt sko och är superskön att ha på sig på fötterna. Även denna sko omsluter foten som en strumpa. Eftersom färgen är svart och vit så passar den de allra flesta personer och dess träningskläder. Storleken är aningen små och du bör därför välja en storlek större.

5. Nike, Free Metcon 3

Nike, Free Metcon 3

Färger: grå/orange, vit, svart/vit, blå/beige, leopard och beige.

Skillnaden mellan Free Metcon och vanliga Metcon är att sulan är flexiblare och mjukare vilket medför att den passar för flera olika ändamål till exempel, gymmet, cirkelpass och så vidare. Designen är något väldigt unikt och speciellt jämfört med andra träningsskor både gällande färg och form. Det positiva med Nike Free Metcon 3 är som sagt att det är en allroundsko som gör att du slipper ha olika sorters skor beroende på vilket träningspass du utför.

6. Nike Air Zoom Fearless Lux

Nike Air Zoom Fearless Lux

Färg: Rosa, svart/vit, svar och rosa/vit

Ovandelen i Flyknit gör att träningsskorna är luftiga, lätta och gör att dina fötter andas och slipper bli svettig om fötterna, till och med vid tuffa pass. När man tar på sig skorna är det nästan som att ta på sig ett par strumpor men är inte så stabila vilket gör att de inte passar sporter där man rör sig i sidled. Så om du letar efter en träningssko som är stabil så är denna inte för dig. Något som måste nämnas är att skorna är väldigt snygga. Allt som allt så så är det en väldigt skön och snygg sko men som inte passar för sporter där man rör sig i sidled.

7. Puma provoke XT

Puma provoke XT

Färg: Vit/svart/rosa.

Dessa skor är ett par allroundskor som går bra att ha på gymmet och i olika gruppträningspass men som inte rekommenderas att användas för tunga lyft. Skorna har en åtsittande passform vilket gör att den sitter bra på foten. Färgerna på skorna är neutrala i sin helhet men de rosa detaljerna lyfter skon och ger en motivation att träna. Dessa skor har ett bra grepp och du behöver inte vara orolig att tappa fästet men det varierar på vilket underlag du befinner dig på. Allt som allt är det en väldigt snygg och funktionell träningssko som vi varmt rekommenderar för dig som tränar varierat.

8. Under Armour, W Lightning 2

Under Armour, W Lightning 2

Färger: Svart och mörkrosa.

En träningssko som känns väldigt skön redan från början när du sätter på dig skorna. För dig som brukar få skoskav är denna sko perfekt för dig då komforten och passformen är bra och därmed förebygger detta. Stabiliteten är väldigt bra och är anpassad för att lyfta tungt. De är aningen varma men har ett bra fäste mot underlaget. Så om du brukar lyfta tungt på gymmet så har du hittat de perfekta skorna.

9.  Reebok Nano X

En bild på Reebok Nano X

Färger: vit/röd, lila/vit, vit/grå, svart, grå, vit/svart, vit, grön och vit/rosa/blå.

Skorna passar utmärkt till gymmet och CrossFit träning. Denna träningsskon har varit populär väldigt länge och just nu är det den tionde upplagan av skon. Den nya skon är förbättrad med bättre passform och bekvämlighet.

10. Under Armour W Slingflex Rise

Adidas Crazytrain LT

Färg: Svart och vitt.

Detta är en träningssko som är väldigt stabil och funkar till olika lyft men även snabba övningar. Det är en smidig och lätt sko och är superskön att ha på sig på fötterna. Även denna sko omsluter foten som en strumpa. Eftersom färgen är svart och vit så passar den de allra flesta personer och dess träningskläder. Storleken är aningen små och du bör därför välja en storlek större.