Hej! 

Vi som gjort detta arbete heter Amanda Wall, Lovisa Hansson och Mathilda Karlsson. Samtliga studerar till Onlinemarknadsförare på Medieinstitutet i Malmö och är klara med vår utbildning till vintern 2021.

Vi har arbetat fram listningar, responser och en gemensam pillar page – “allt du behöver veta om högläsning för barn” –  till branschen barnböcker. Några av ämnena vi skrivit om är ganska självklara och lätta att koppla till barnböcker såsom ‘’ Hur motiverar jag mitt barn till läsning ‘’ och ‘’ 9 anledningar till varför du ska läsa för ditt barn ‘’, men vi har även valt att gå lite utanför boxen och skrivit om ämnen som vi vinklat så de handlar om barnböcker, såsom barnrumsinredning och sömnproblem hos barn. 

Vi tycker att barnboks branschen framförallt behöver jobba mer med content marketing då vi tycker det är tunt med sådant innehåll. Vi tycker också att de behöver vidga sina vyer och jobba med ämnen som kanske inte direkt rör barnböcker, men som kan göra det om man vrider lite på det. Detta för att skriva om andra ämnen som har stora sökvolymer och som ligger rätt i tiden, exempel på detta är vår respons “Inreda barnrum, vad ska man tänka på?

Övriga listningar vi skapat är:

Varför ska jag läsa för mitt barn?

5 tips som skapar läsglädje hos ditt barn

I vilken ålder ska jag börja läsa för mitt barn, och hur vet jag vilken bok som passar?

Hur ska jag göra böcker och läsning till en naturlig del av vardagen?

Mitt barn har svårt att somna/sova, vad ska jag göra?

6 barnböcker du kan läsa för ditt barn i jul


Vi har även skapat en Pillar Page där vi samlat en massa härlig kunskap om högläsning för barn, där du även har möjlighet att klicka dig vidare på det som intresserar just dig lite extra!

Högläsning: Allt du behöver veta om högläsning för barn