Samlingssida Grupp 1

Vem är vi?

Vi är en grupp på tre studenter som för närvarande studerar digital marknadsföring på Medieinstitutet i Malmö. I kursen Digital marknadsföring & annonsering har vi fått i uppgift att göra en content marketing plan för valfri produkt eller bransch. Produkten vi har valt att skapa content för är rosenvatten. Rosenvatten är en mångsidig produkt som kan användas till en mängd olika saker, allt ifrån inom hudvård och skönhet till medicin och i matlagning.

På denna sidan har vi sammanfattat det viktigaste för att ge er en förståelse för vad vi har tänkt med innehållet.

Vad har vi gjort?

Det första vi gjorde var att bestämma oss för en kommunikativ idé, detta var en utmaning då rosenvattens användningsområde är väldigt brett. Till sist bestämde vi oss för att fokusera på inre och yttre skönhet & hälsa, för att lyckas fånga upp de allra viktigaste egenskaperna som rosenvatten har.

Vi gjorde en sökordsanalys och insåg att produktkännedomen för rosenvatten inte var speciellt stor i Sverige, så vi bestämde oss för att dela upp våra huvudsökord i två olika kategorier – sökord som innehåller produkten och breda sökord. Anledningen till detta var för att vi inte ville begränsa oss till någon av kategorierna då vi anser att det är viktigt att synas på båda. Följande sökord har använts som huvudsökord;

Breda sökord

Hudens ph-värde 

Ålderstecken

Torr hud

Glow makeup

Kakigt smink

Lyster i ansiktet

Specificerade sökord

Dricka rosenvatten

Rosenvatten drink

Rosenvatten ansikte

Efter sökordsanalysen kollade vi på konkurrenter, både direkta konkurrenter och SERP-konkurrenter som i nuläget rankade på våra sökord för att avgöra vad vi behövde göra bättre än dem. Då kom vi fram till att vi saknade följande saker i deras innehåll;

  • Grafiskt innehåll i form av både bilder och videos. På grund av covid-19 har vi inte haft möjlighet att ta fram eget material på denna punkten men vi har skapar illustrationer, gif:ar och kollage för att följa våra egna råd.
  • Vi vill se mer listningar, dock var vi begränsade till att endast skapa en listning per person för uppgiften.
  • Ett djup i texterna. Många texter var långa och några var korta, men det de hade gemensamt var att ingen av dem riktigt gick in på djupet och förklarade ett problem. Därför har vi gjort vårt bästa för att på ett utförligt och konkret sätt ge läsaren en god förståelse kring ämnena vi skriver om.
  • Bilder och videos som reflekterar verkligheten. En person med svår akne vill inte se en modell med fläckfri hud i en text om hur man bekämpar akne. Därför har vi även här försökt göra vårt bästa för att ge läsaren en realistisk bild.

Målgruppsurval

Målgruppen för materialet vi har producerat är kvinnor på 20-42 år. Såhär ser våra personas ut;

Innehåll

I listan nedan hittar du länkar till innehållet som vi har skapat.

Listningar

Respons-sidor

Pillar-page

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =