Content marketing för Köksassistentbranschen

Vi heter Sofia Berthsjö Svensson, Fredrik Jeppson, Joana Alwandi och Sara Ramadan och studerar just nu Onlinemarknadsföring på Medieinstitutet. Vi har analyserat hur det ser ut med content relaterat till köksassistenter på internet idag och tagit fram förslag och rekommendationer på hur försäljare av köksassistenter kan arbeta med sitt content för att locka besökare till att köpa en köksassistent.

Om köksassistenter

Köksassistent är en maskin som man använder som redskap i köket för att baka och förbereda mat med. Som standard kommer den med en del tillbehör som hjälper användaren, bland annat en visp, flatblandare och degkrok och till vissa modeller tillkommer även köttkvarn eller mixer.

Analyser

För att kunna komma med våra rekommendationer har vi tittat på hur innehållet relaterat till köksassistenter ser ut på internet och där sett att det finns stor potential till att lyckas med bra content som är noga uttänkt och får läsaren att bli inspirerad och skjutsa hen vidare till att börja överväga att själv köpa en köksassistent.

Rekommendationer

Utifrån våra analyser har vi kommit fram till att företag som säljer eller tillverkar köksmaskiner behöver skapa innehåll som inspirerar läsaren som vi har sett oftast är en kvinna i 25-45 års åldern. Detta är vad som fungerar bäst när kunden är i awareness-fasen av kundresan och letar efter lösningar på problemet som hen upplever.

Nedan har vi tagit fram artiklar med content som kommer nå fram till en potentiell kund och få hen att bli inspirerad och vilja gå vidare till consideration-fasen av köpresan. Vi har tagit fram åtta responssidor som går in på djupet på det som målgruppen söker mest på, fyra listor som ger tips och råd inom olika ämnen relaterat till köksassistenter och en pillar page som samlar alla artiklar i en artikel som i sin tur länkar till varje artikel så att det är lätt och smidigt att kunna läsa vidare om man vill det.

Våra artiklar

Pillarpage

Den ultimata guiden till köket och fördelarna med en köksassistent

Responssidor

Allt du behöver veta om pasta och hur du gör det
Hur bakar du chokladbollar i en köksassistent?
Hur får man till det perfekta marshmallowfluffet?
Hur jag gör bakningen rolig för barn
Hur man enkelt bakar en god pizza
Hur gör du enklast smörkräm?
Vad är en köksassistent?
Hur gör man en tårta?

Listningar

6 tips på hur du sparar tid på bakningen
20 redskap som du måste ha i ditt kök
Ultimata guiden till att vispa grädde
5 lättbakade brödrecept