gratis verktyg

6 gratis digitala verktyg som kommer boosta din marknadsföring

Vad kan nätet erbjuda gratis? Artikeln presenterar 6 enkla digitala verktyg och tjänster som erbjuds gratis och ligger ute på nätet till ditt förfogande. Alla sex tips är molnbaserade, hjälper dig spara tid och låter din kreativitet flöda. Läs vidare för att jobba proffsigt på minimal budget.

Här är den nakna sanningen om digital marknadsföring:

  • ✓ Skapa lockande content som ger dina besökare värde.
  • ✓ Detta skapar trafik till din webbplats och får dina besökare att stanna kvar på dina sidor.

Den största problematiken inom digital marknadsföring för många är frågan om budget och avkastningen det ger.

Så hur mycket bör du spendera på din digitala marknadsföring på social media, e-post och Google?

Ibland bara din tid.

 

Med 6 gratis verktyg gör du livet enklare. Och snyggare. Helt gratis.  

 

1. Canva

Canva är mitt go-to verktyg för grafisk design. Med färdiga mallar i olika format kan jag enkelt skapa Facebook-omslag, Instagram-inlägg, affischer, banners och mycket mer. You name it.

Ladda upp dina egna bilder och redigera med en mängd olika verktyg. Helt gratis.

Tjänsten erbjuder gratis mallar och/eller prissatt material som kan i praktiken tillfredsställa allt grafiskt arbete dina projekt behöver. Med utgångspunkt i dina egna bilder och content.

“…what designers can do is upload that content, and then do the layout design in Canva.” Melaine Perkins

canva gratis verktyg

2. Later

Det ledande gratisverktyget inom visuell planering och schemaläggning av Instagram heter Later.com.

Här kan du exempelvis tidsinställa en hel veckas inlägg och skapa ett konsekvent och regelbundet flöde på bästa tidpunkt för dina inlägg.

Tjänsten erbjuder analysverktyg så du kan bevaka och optimera dina inlägg. Efter dina egna och framförallt dina följares behov.

Utöver verktyget/tjänsten kan du ta del av deras expertis och en rad superbra artiklar i ämnet digital marknadsföring.

gratis verktyg

3. MailChimp

Enligt mätningar är e-postutskick det mest populära medium som finns om man frågar konsumenterna själva.

Med MailChimps verktyg kan du gratis få koll på din epostmarknadsföring. Tjänsten erbjuder full kontroll och bevakning från utformning till utskick till uppföljning.

Lätt att använda med fantastiska resultat.

free tool email

4. Biteable

Med Canva kan du skapa bilder, med Biteable kan du skapa videos. Och självklart, helt gratis.

Programmet har sina begränsningar men vill du enkelt klippa ihop en video i syfte att presentera fakta eller erbjudande är det utan tvekan good enough. Och framförallt ett roligt lättanvänt verktyg för snygga resultat.

gratis verktyg

5. Ubersuggest

Detta verktyg är framtaget av Neil Patel, hjälte i SEO-världen, och erbjuder en lättillgänglig analys av nyckelord.

Här kan du hitta de nyckelord som du bör använda dig av för att optimera dina sidor. SEO är gratis sökmotorsoptimering och med Ubersuggest får du möjlighet att hitta de nyckelord som du bör satsa på.

Knappa in de sökord/sökfraser du vilka sikta in dig på och låt detta gratis verktyg få en inblick om trafiken som görs på Google.

gratis digitalt verktyg

6. DigitalAkademin (Google/ALMI)

Sist ut är DigitalAkademin.

Google tillsammans med Almi, har skapat ett brett imponerade och motiverande lektionsmaterial med videos, rekommendationer på verktyg och rullande test som hjälper dig i uppstartningsfas av att digitalt marknadsföra din verksamhet.

Digitalakademin är nu helt översatt till svenska och direkt knutet till näringslivet med verkliga case studies. De länkar till olika verktyg och introducerar nya begrepp som man bör känna till.

Vid slutprov får du gratis certifiering som du förtjänat. Du betalar endast i din tid. Och tro mig, det är det roligaste sättet att lära sig om digital marknadsföring.

Med dessa sex verktyg kan du gratis få din digitala marknadsföring i rullning. Vare sig du driver blogg, vill ha material till dina studier eller driver ett företag är dessa gratis verktyg och tjänster värda sin vikt i guld.