Att användningen utav sociala medier blir allt mer populärt är ingen direkt nyhet, svenska folket har gått från 28 till 56 procent utav daglig användning när det kommer till sociala plattformar, vilket nästan har varit en fördubblad ökning de senaste 7 åren.
Har ni som företag inte riktigt kommit igång med detta fenomen kommer vi i detta inlägg gå igenom ett par fundamentala tankar för att komma igång och förhoppningsvis öka er trafik på ett utav de största plattformarna i vår vardag; Instagram.
“…denna bilden är väll bra?”
Kärnan i att driva ett starkt konto är att ha ett tilltalande innehåll som era kunder kan relatera till och som går i linje med era produkter/tjänster, vision, design, budskap och vilken attityd ni vill ha ut till era kunder etc.
Dessa exempel är bara för att nämna några stycken, oavsett gäller det att ha ett enhetligt flöde på sin “feed”(bilderna man lägger upp på sitt konto), tumma på all innehåll som ska publiceras genom att skapa en content hub så allt det ni tänker publicera går i linje med er profil.
Utse en eller två personer på föregaget som ansvarar för vilken typ av innehåll som ni kommer att använda, att låta alla på hela företag ha access till ert instagram kanske inte är den bästa idén.
“…jag la upp en bild i förrgår”
Som vi fick reda på i början utav inlägget använder 56% av oss svenskar olika sociala plattformar varje dag, har ni som företag som ambition öka sin trafik på sociala plattformar, räcker det inte att posta en bild då och då. Tro de eller ej är detta motsvarigheten till att INTE ha säljsamtal varje dag.
Med detta sagt ska man inte “spray and pray” och hoppas på det bästa, lika väl som konsumeter gillar bra innehåll, ogillar de dåligt och icke relevant innehåll.
Det finns inga direkta klara direktiv från Instagram, men enligt “normen” bör man åtminstone publicera 8-10 bilder i veckan, allt är beroende på hur länge ni har varit aktiva på plattformen och att ni ökar successivt. Hitta balansen i vad ni som företag behärskar och hitta rutinen, istället för att posta 15 bilder i veckan för att sedan efter 3 veckor har slut på innehåll.
Experimentera vad som funkar för just ert företag, att hitta sin stil, kopiera inte någon annan flöde bara. Bara för det funkar för dom är det inte säkert det kommer funka för er.
Att hitta ett instagram-flow tar tid och ni kommer förhoppningsvis hitta massor utav knep längst vägen, vill ni ha fler tips får ni gärna mejla eller skriv ett meddelande i kommentarsfältet nedan.