5 (sk)influencers som lär dig allt om hudvård

Det kommer ständigt nya hudvårdsrön. Därför kan det vara svårt att hänga med i vad som är det nya heta. Är det något som trendar just nu så är det influencers som pratar om hudvård, så kallade skinfluencers. Glow har blivit synonymt med ett hälsosamt och friskt ansikte, något som många av dem pratar om och eftersträvar. För att uppnå detta använder sig skinfluencers ofta av återfuktande produkter anpassade för just deras hudtyp och hudproblem. 

Allt handlar alltså om att hitta de rätta hudvårdsprodukterna för att få just din hud att se frisk ut. Är du en av många som gärna testar de senaste ansiktsmaskerna eller experimenterar med olika syror för att få till den ultimata rengöringen? Du är inte ensam – här kommer ett gäng influencers som delar med sig av allt inom hudvård!

@leyglow – pedagogisk och glow-ig hudvård

Influencern Leyglow i en vit ansiktsmask som täcker hennes ansikte. Under ögonen har hon ögonmask. Hon bär en vit skjorta som är uppknäppt vid halsen och en handduk runt hennes hår. Hon tittar in i kameran.
Leyla Aksoy går under namnet Leyglow på Instagram

Med sina 42k följare på Instagram delar influencern Leyla Aksoy (aka Leyglow) med sig av vad hon kallar för self-care. Som namnet antyder är Leyla en drottning på att få till ett naturligt glow med hjälp av bra rengöring och fukt. Hon beskriver sin plattform och sin vision som följande: 

Jag har sen dag ett valt att nischa mitt konto på faktabaserade, erfarenhetsbaserade och tipsiga inlägg. Leyglow kommer aldrig att handla om mitt utseende, mina köp eller hets om köp. Det kommer dock alltid att handla om vad jag kan och tycker 🧠. Jag vill helt enkelt att alla ska få tillgång till KUNSKAP om hudvård oavsett nivå av ork och nörderi.

Hennes inlägg innehåller inspiration varvat med pedagogisk och lärorik information om vad det innebär med olika hudtyper, vilka produkter hon rekommenderar samt snygga selfies med olika masker som gör huden silkeslent vacker. Under kategorierna ”Leyglow’s tips” kan du ta del av råd om hur du på ett ekonomiskt och miljömässigt sätt kan vara sparsam med olika produkter, eller hur viktigt det är med rena verktyg för att få en optimal hudvårdsrutin. Leyla delar med sig av alla sina beauty hacks hon lärt sig längs vägen, allt för att upplysa och lära sina följare mer om hudvård. Vill du bli ett proffs på glow? Då är detta ett konto du måste följa!

@beautyobubblor – hudvård för dig med mogen hud

Bild på Frida Fahrman och Emma Unckel som är två kända influencers inom hudvård. Rosa text pryder bilden med "Beauty och bubblor". Båda tittar in i kameran och ler. Frida är blond och har en svart, transparent blus, Emma är brunhårig och har en grå/beige blus och guldiga örhängen.
Frida Fahrman och Emma Unckel driver tillsammans podden och Instagramkontot Beauty och bubblor.

Moderedaktörerna och influencerna Frida Fahrman och Emma Unckel har tillsammans podden BeautyoBubblor. Där pratar de om allt som har med skönhet och hudvård att göra. På deras Instagramkonto delar de bilder inom ämnet och ställer frågor till sina lyssnare för input till nästkommande avsnitt. 

”Emma ger en efterlängtad gravidrapport, ett fokus på alla blivande brudar som skippar att anlita en makeup-artist till sommarens bröllop, förberedande hudvårdstips både för den med längre framförhållning och den som behöver en expresslösning inför sommarfesten, recension av en ny anti age peeling som är både mekanisk och kemisk[…]”

Följarna har fått lära sig om hur man får till ett glow efter graviditeten och hur microneedling går till. Dessa två influencers ger en skön blandning av att vara på språng men samtidigt hinna prioritera hudvård. Så är du över 30 och vill kombinera ett liv som mamma med skönhet och lyx? Då kommer Frida och Emma vara the perfect match för dig.

@saturdayshelfie – influencern med känslig hy

Bild på en kvinna (Katja) i profil. Hon har ljus hy, mörka, buskiga ögonbryn, långa ögonfransar och bruna ögon. Hon tittar nedåt, med grön ansiktsprodukt kletat på kinden. Hon håller sin hand mot sitt ansikte.
Katja som driver Instagramkontot Saturdayshelfie

Katja driver Instagramkontot saturdayshelfie som med sina minimalistiska bilder kan göra den mest ointresserade sugen på att testa olika serum. Fokuset ligger på känslig hud och melasma (hyperpigmenternig), något som Katja själv lider av. Hon skriver om hur den känsliga hyn påverkas av sommarsolen och hur du kan göra för att undvika pigmentfläckar. 

Är det inte roligare att säga att ens hud är kräsen istället för känslig? Det ger mig lite mer lust i alla fall. Som att min hud är en egen person på en restaurang som bara ’No thank you, I prefer better…'” 

Under temat ”På hyllan med…” ställer hon frågor till sina inspirationskällor inom ämnet för att dela med sig av många olika erfarenheter. Men det finns en tjej bakom kontot, något som små glimtar visar bland bilderna. Tycker du det är svårt att hålla koll på vad som är nytt inom hudvård? Då samlar Katja det till dig!

@skonhetsdjungeln – jämför hudvårdsprodukterna åt dig

Bild på ett tretiotal hudvårdsprodukter från olika märken som ligger i solljus mot en skir bakgrund.
Bild tagen från skonhetsdjungeln på Instagram.

Amelia står bakom kontot skonhetsdjungeln som drivs av att reda ut och förklara skillnaderna mellan olika produkter och ingredienser. För hudvård är en djungel med olika tips och myter som behöver benas ut. Amelia testar allt ifrån ansiktsrengöringar till solskyddsfaktor och lämnar alltid en recension till sina följare.

Pust, nu har jag(& min kille och bästa kompis) testat oss igenom över 30 olika ansiktsrengöringar. Vissa var otroligt bra medan andra (främst 1 ☠️) ärligt talat gav utslag från helvetet på oss alla 3.

Hos Amelia får du kortfattade jämförelser mellan olika produkter samtidigt som du lär dig mer om huden och dess behov. Är du trött på att själv gå igenom butikernas olika produkter i hopp om att hitta den bästa? Då är skonehtsdjungeln ett konto för dig!

@glowaddictions – årstidernas olika hudvårdsrutiner

Lina som driver Instagramkontot Glowaddictions.

På sitt Instagramkonto glowaddiction står Lina bakom hundratals bilder där majoriteten handlar om hennes ständiga jakt på glow. För att hitta den perfekta lystern testar hon olika serum, ansiktsmasker, rengöring och krämer, men även en del smink. Hon anpassar även sina inlägg efter de olika årstiderna. Hudvården varierar beroende på om det är kall vinterluft eller varm sommarsol. Detta försöker hon behandla med säsongsanpassade hudvårdsprodukter. 

Jag älskar allt som fuktar, plumpar huden och ger GLOW. Glow är alltid det viktigaste.

I sina stories delar Lina med sig av tips, men låter även dig som följare bestämma hennes innehåll genom olika omröstningar. Detta har bidragit till inlägg om verksamma ämnen, om produkter i budgetklassen och om hur man får mindre porer. Påverkas din hy av årstidernas olika temperaturer och luftfuktighet kommer du och Lina ha mycket gemensamt! 


För att sammanfatta finns det en mängd olika influencers som pratar om hudvård. Detta innebär en stor chans att hitta någon som matchar just dig och din hud. Därför hoppas vi att du med denna artikel börjat följa en eller flera av dem, så att du lär dig mer inom ämnet! Blir du sugen på att lära dig allt om hudvård kan du läsa vår stora hudvårdsguide.