Videomarknadsföring

 

Videor har ett sätt att glädja människor genom rörliga bilder och fängslande berättelser. De förmedlar också budskap effektivt och engagerar människor på ett sätt som inget annat innehåll kan. Idag kan vilken företagare som helst använda sig av olika distributionskanaler och med riktade annonser och begränsad budget nå fram till just sin målgrupp. Videor anses vara framtiden för content marketing  och enligt Cisco Forecast kommer video stiga upp till 80% år 2019 av all konsumentbaserad internettrafik.

Enligt Visual Teaching Alliance är 90% av informationen som överförs till hjärnan visuell, och våra hjärnprocesser kan smälta visuell information 60.000 gånger snabbare än text. Forskning visar att känslor faktiskt spelar en viktig roll för att påverka konsumenternas beteende och det är ju precis vad en video gör, den berör med sin handling, visuella effekter och ljud. Här listar vi fler fördelar enligt olika studier med rörlig marknadsföring.

-Konsumenter är 64% mer benägna att köpa en produkt på nätet efter att ha sett videon.

-Social video genererar 1200% fler shares än text och bilder tillsammans.

-Besökare stannar i genomsnitt 2 minuter längre på webbplatser som innehåller en video.

-Omvandlingsfrekvensen ökar med 80% när det finns en video på landningssidan.

-När du använder video är sannolikheten 53 gånger högre för rankning på första sidan av Google.

-79% av konsumenter skulle hellre titta på en video för att lära sig om en produkt än att läsa texter på en sida.

-82% av konsumenter inspireras till att köpa en produkt efter att ha sett ett företags marknadsföringsvideo.

 

Första stegen till en lyckad videomarknadsföring?

Börja med att ta fram en innehållsstrategi och bestäm er för vilken typ av film ni ska göra. Ska det vara en intervju där besökarna lär känna er och företaget mer eller en intervjuvideo där ni svarar på frågor som er potentiella målgrupp skulle kunna ha om er bransch, en utbildande ”hur-gör-man” video el en reklamfilm. Videoinnehållet ska vara av hög kvalitet för att nå era konsumenter.

Ni kommer långt med en mobilkamera, men använd den med en extern mikrofon för bättre ljud. För att få bilden stilla använder ni ett stativ och tänk på att den som blir intervjuad kommer i ögonhöjd. Ljussättningen ska vara anpassad för din mobilkamera och oftast räcker det med dagsljus men annars kan man komplettera med lampor. Filma i liggande format och zooma inte, det förstör bildkvalitén. Använd er utav människor som är trygga och vill stå framför kameran annars blir det obekvämt att titta på. Glöm inte att ha något trevligt intro eller vinjett till din video, musik förbättrar stämningen och ger en känsla av spänning. Mycket ska gå fort idag så gör inga långa videos, en framgång kan vara att lägga upp videos på mindre än 60 sek.

Hitta de bästa kanalerna och plattformarna för ditt företag och överväg vad som är relevant för just er. Sajter som Instagram och Facebook förbättrar ständigt sina videotjänster. YouTube blir mer och mer populärt och visar inga tecken på avmattning, deras videor visas i genomsnitt 5 miljarder varenda dag.

Sist men inte minst, experterna tror att detta inte bara är en trend utan en grundläggande övergång till ett mer kreativt sätt att presentera idéer till världen. Hitta inte på ursäkter för att komma undan utan ge videomarknadsföringen en chans och se om det bidrar till att uppfylla era affärsmål.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 1 =