Då, tar självkörande bilar över

Nu har Volvo Cars fått klartecken från transportstyrelsen om att testa deras självkörande bilar

Under många år har intresset för självkörande bilar varit stort och högt engagerat.Men hur långt har vi kommit i utvecklingen?De flesta biltillverkarna världen över har länge pratat om självkörande bilar. Man har investerat flera miljarder kronor.

Volvo Cars är dock ett företag som inte vill bli tagna på mattan. De jobbar flitigt med att utveckla framtidsvisionen och med detta säkra deras plats i morgondagens logistik.

Men det är inte förrän nu som transportstyrelsen gett klartecken till Volvo Cars för att testa på öppna gator år 2021.

Testerna kommer att göras på flera vägar i Göteborgsområdet. Enligt tillståndet från transportstyrelsen får bilarna inte köra snabbare än 60/h, man får inte göra några filbyten och föraren måste hålla minst en hand på ratten under bilfärden.

Självkörande bilar

Här ser vi en bild på hur det ofta kan se ut i storstäder med mycket trafik. Kanske är detta snart ett minne blott?

Steve Wozniak avslöjar varför självkörande bilar aldrig kommer att bli ett spritt fenomen. Enligt honom så klarar Ai:n helt enkelt inte av uppgiften. Wozniak poängterar att bilarnas artificiella intelligens är utvecklad för att identifiera allt som är normalt på vägarna, och inte det som är onormalt.

Man ser även svårigheter i att läsa och tyda vägskyltarna. Steve Wozniak grundade Apple tillsammans med Steve Jobs och Ronald Wayne.

 

Visst börjar man fundera på hur framtiden kommer att se ut?

Man läser något nytt nästan dagligen som målar upp en visuell bild av det som dom tror kommer att vara framtiden. Men det dröjer inte länge för än någon annan målar upp en helt annan bild dagen efter. Jag tror att man har kommit långt i utvecklingen av självkörande fordon men att våra befintliga vägar inte är anpassade. För att vår framtida transportsätt ska kunna ändras drastiskt så måste man först börja investera i infrastrukturen och anpassa det efter självkörande fordon.

Detta är något som kommer att ta betydligt längre tid att göra än vad det tar att utveckla AI:n.

Dubai är ett av de första städerna i världen som investerar kraftigt i så kallande smart city. Hans höghet schejk Mohammed säger att 25% av alla transporter i Dubai kommer att vara smarta och förarlösa år 2030, efter det att en förarlös bil med plats för 10 personer redan har slutfört sin testrunda.

Dubai blir en av världens första stad som utvecklar "smart city"

Dubai blir en av världens första smarta städer. Detta gör dem för att optimera för framtidens självkörande bilar.

 

Så här skriver wikipedia

En självkörande bil, även känd som ett obemannat markfordonautonomt fordonförarlös bilsjälvstyrande bil och robotbil, är ett autonomt fordon som kan uppfylla de viktigaste transportfunktionerna i en traditionell bil. En självkörande bil är kapabel att avkänna dess omgivning och navigera utan mänsklig inmatning.[2] I oktober 2015 släppte Tesla en ”over the air” uppdatering till sina modell S bilar som tillåter ”nivå två autopilot” (Level 2, fem är högst).[3][4][5] Självkörande bilar är utrustade med ”snäv AI”[6] d.v.s. artificiell intelligens som inte uppvisar människolik intelligens inom alla områden.[7]

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 12 =