Därför växer E-handeln idag

Hur konsumerar du idag? År 2017 ökade E-handeln med 16 procent och försäljningen låg på miljarder kronor. Men det är inte bara guld och gröna skogar inom E-handeln, många ställer höga krav. När ett företag eller en konsument säljer, byter eller köper produkter via internet kallas det för E-handel. Betalning sker mestadels via kreditkort eller faktura. E-handel är något som vuxit och vuxit mer idag. E-handeln fanns inte ens i mitten av 1990 talet. I slutet av 1990-talet blev det mer attraktivt. Ändå var det märkvärdigt att handla via internet, även de enklaste produkterna var svårsålda. 

 

 

2017 ökade E-handeln med 16 % 

E-handel har ökat enormt under de senaste åren. Under 2017 ökade E-handeln med 16 procent och försäljningen låg på 67 miljarder kr för att vara exakt. Enligt www.computersweden.idg kommer E-handeln att fördubblas inom 5 år om det så blir att den håller likadan tillväxt som idag. Utav den totala detaljhandeln utgör E-handeln närmare 9 procent idag.

Enligt www.mynewsdesk.com handlar åldern 24-35 åringar mest mobilt, där hela sju av tio har handlat mobilt under den senaste tiden. Minst mobilt speglar sig runt de äldre och då pratar vi om åldern 66-74 där procenten ligger på 29 procent och därefter 39 procent av de i åldrarna 55-65.

Exempel på E-handel 

Även fast E-handeln har ökat enormt så ställer sig många fortfarande frågan, hur säkert är det att handla via internet? Många upplever att det är krångligt att handla via internet. Te.x kan vara om man är ute efter ett specifikt klädesplagg. Man har plagget framför sig på bild men ej i verkligheten. Detta upplever många som jobbigt då man måste returnera plagget ifall man ej blir nöjd.

Fördelar och Nackdelar med E-handel 

Att sakna personlig kontakt med säljare kan vara en nackdel. Personlig Service är något man saknar online. En del människor kan uppleva det som jobbigt och föredrar då hellre att sitta hemma framför datorn i lugn och ro. 

Allt fler äldre konsumerar via internet vilket beror mycket på det bekväma.  Fysiska butiker anses som jobbigt för en del. Men i den stora helheten anser äldre att e-handel är mycket positivt. 

Varför har då E-handeln ökat så mycket?

Människor strävar alltid efter mer, vi vill utvecklas. Tekniken har utvecklats och ju mer teknik som utvecklas, ju mer utvecklas vi människor och våra behov blir allt större. Konsumera via internet är lättare och mer effektivare. Det finns flera fördelar med e-handel än fysiska butiker. Som statistiken visar idag så har E-handeln ökat enormt framförallt i Norden och det som sticker mest ut är mode och elektroniken. En annan viktig punkt är snabbheten med e-handel, allt går så mycket snabbare idag. Att få hem ett paket kan dröja 1-2 arbetsdagar och så wops ligger det i din brevlåda, just detta gör att människor anser att vänta de extra dagarna är värt det lilla extra istället för att besöka en butik. Ju mer E-handeln ökar ju mera krav kommer det att bli på just den marknaden. Kunderna kan ställa höga krav på webbutikerna. 

Allt ska vara bekvämt  

Vi människor gillar allt som är bekvämt. Dagens samhälle har förändrats, vi människor har tyvärr, anser jag blivit lite för “lata” om det är rätt ord att använda. Vi tänker att allt ska vara så bekvämt som möjligt, man ska “jobba” så lite som möjligt för att få det man vill, sen om det är positivt eller negativt är en bra fråga? Jag vet att E-handeln kommer att öka något enormt och så kommer det att förbi, det kommer säkert inom snar framtid att uppfinnas något nytt som gör det ännu mer bekvämare och smidigare för oss människor att köpa olika produkter via internet.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + 7 =