Glow eller lyster, och hur får man till Glow Makeup?

Trenden med ”glow ” kommer från den Koreanska skönhetsvärlden och är ett begrepp som omfattar beskrivningar för en hälsosam hud som upplevs ljusreflekterande. Huden ser ”rosig” och frisk ut med en naturlig glans. Ej att blanda ihop med ”fet hy” som i motsats till ”glowy hy” upplevs som ofräsch och ohälsosam. Har du en perfekt glow på din hy innebär att du inte behöver så mycket makeup och går lätt att ”piffa” upp med lite rouge och highlighter. Glow Makeup har vi lånat från engelskan men är idag ett vedertaget uttryck när man talar om skönhet i Sverige. Således helt accepterat, och används nästan uteslutande istället för det svenska begreppet ”Smink med lyster”.

Vad är glowy hy?​ ​I korta drag kan man säga att en perfekt glow är en ren hud, utan orenheter, som strålar av glans. För att uppnå detta resultat måste du följa din hudvårdsrutin slaviskt. Somna med sminket på finns inte på kartan. Inte heller att ”glömma” din dagkräm eller toner morgon och kväll. Du besöker din hudterapuet var 6 vecka för portömning, massage och C vitamin boost. Det är sannerligen inte billigt att ha glowy hy, men så värt. Framför allt kommer du tacka dig själv när du kommer upp över 35 år och din hy fortfarande strålar.

Grunda din hy varje morgon med en dagkräm specifikt utvald för just din hud, efter du applicerat krämen sprayar du med Rosenvatten över ansikte och ​dekolletage . Därefter använder du en primer som jobbar för att din makeup ska hålla hela dagen, välj gärna primer med glow effekt.

Turkist Rosenvatten

Sen kommer vi till foundation momentet och ska man välja BB-kräm eller CC- kräm?​ V​ad är skillnad på dessa och hur vet jag vad som passar för mig? BB-kräm är en lättare foundation med lite pigment, den har ingen täckande förmåga. BB står för ”Beauty Balm” och passar de flesta hudtyper. CC-kräm är färgkorrigerande och ger mer täckning, CC står för ””color correction cream”. Lämpar sig ypperligt för personer med lätt rodnad eller pigmentförändringar i sin hud.

För att bevara sin glans bör man undvika puderprodukter. Då puder har som ”uppgift” att ta bort just glans från ansiktet. Man kan svepa lite lätt med puderborsten över T-zonen om det är varmt eller fuktigt klimat så man slipper se ut som en svettig discokula på sina Instagram poster. T-zonen är panna och näsa där svetten har en förmåga att samla sig i små droppar på huden.

YSL har en fantastisk produkt, Touche Eclat som hjälper dig att grunda för en perfekt glow makeup. En penna i hylsa med pensel som applicator. Den fungerar som en highlighter och har ultra lätt täckande effekt samtidigt som den är ljusreflekterande. Den revolutionerade marknaden när den kom ut 1992.

Se ut kindbenets högsta punkt och applicera små prickar på rad, dra ett rakt streck över näsryggen, och en liten dutt i ögonvrån och en dutt under brynets högsta punkt. Därefter tar du dina rena fingrar och massera med små rörelser ut produkten över dessa områden.

Efter Touche Eclait följer vi upp med en glow produkt. Unna dig själv och Investera i en bra produkt som gör jobbet och sitter hela dagen.

Applicering för bästa glow makeup. HMUA Jenny Katura,photo @sallstromphotography

Vad är en ”glow produkt”?​ ​G​low makeup kommer i olika utföranden allt ifrån flytande kräm, i stick och puderform den innehåller skimmer och glitter i olika nyanser. Enkelt förklarat kan man säga att flytande glow makeup lämpar sig till mogen hud då den ej lägger sig i linjer utan smälter in i huden. Glow makeup i puderform funkar bäst på en något yngre målgrupp som inte har inte fått ålderstecken än. Då puder har en tendens att leta sig in i linjer och veck i huden. Flytande glow makeup appliceras med fingrar eller Beautyblender. Medans glow makeup i puderform ska appliceras med puderborste och svepas över ansiktet för naturligt resultat.

Efter glow produkten är på plats är det dags för en lätt mist av Rosenvatten igen. Rosenvatten fungerar som en setting spray samtidigt som den tillför fukt och lyster. Nu kommer dagsljuset reflektera de märkta områden vi har applicerat glow makeupen på och skapa en naturlig contouring i ditt ansikte. Om du följer dessa steg i turordning har du lyckats skapa en perfekt glow makeup som håller hela dagen och kvällen.

Kan man äta sig till glow?

Ja det kan man faktiskt. Följande livsmedel bidrar till perfekt glow på din hud.

 • Avokado,
 • Edamamebönor
 • Granatäpple
 • Citrus frukter
 • Blåbär
 • Sötpotatis,
 • Spenat
 • Mörk choklad med hög kakaohalt och ett glas rött då och då. Ja du läste rätt, rött vin.
 • Rödvin kan nämligen föryngra dina celler och gör huden slät och spänstig enligt ny forskning.

Sammanfattning för perfekt glow ;

 • En dagkräm anpassad för din hud efter säsong.
 • Rosenvatten och primer med lyster.
 • Touche Elcait från YSL, Glow makeup flytande eller puder beroende på ålder.
 • Se till att få in avokado, edamamebönor, blåbär , en ruta mörk choklad tillsammans med ett glas rött dagligen. Ät varsamt med kött, mycket fisk och frukt och grönt till alla måltider.
 • Minst 30 sekunder kalldusch varje dag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + ett =