3 steg till hud med maxad lyster!

Lyster & glow får dig att se fräsch och hälsosam ut!

1/ Välj rätt hudvård.

Satsa pengar på att besöka en certifierad hudterapuet som kan analysera din hud och rekommendera dig de bästa produkterna. Bara för att din kompis har fått världens bästa resultat av just de produkterna hon använder är det inte alls säkert att de funkar likadant på din hy. Vill det sig riktigt illa kan det få motsatt effekt och blossa upp utslag, finnar eller annan typ av irritation. Huden är kroppens största organ. Den är lika unik som våra hjärtan i kroppen. Alla har olika behov och förutsättningar och behöver en djupanalys för att avgöra vad som passar bäst. I vissa fall av svår akne kan det behövas medicinering för att komma till rätta med eventuell problemhy.

2/ Lyster Boosta basen.

Lägg droppar av Rosenvatten i din foundation för att boosta din hy och skapa maximalt med lyster. Även för dig som inte använder foundation funkar Rosenvatten i din dagliga hudvårdsrutin. Rosenvatten har höga innehåll av vitamin A, C, D, E och B3. Rosenvatten är den perfekta produkten för både män och kvinnor som vill ha en fräsch hy med mycket lyster. Och vem vill inte ha en fräsch hy?

Psst, man kan även skvätta ett par droppar i sin bodylotion för att boosta huden även där.

3/Välj rätt highlighter.

Det finns olika highlight produkter i form av; Pressad/fast puderform, löspuder med highlighter, flytande kräm eller sticks. För bästa lyster applicera din produkt över näsben, kindben, högsta toppen på amour bågarna och nyckelben. Med rätt highlighter anpassad efter din hudtyp kan du använda den både dag som kväll. På sommaren kan den med fördel även användas på dekolletage, ben, armar och rygg. För att framhäva din solbränna och skapa vackra konturer på kroppen. dekolletage, ben, armar och rygg. För att framhäva din solbränna och skapa vackra konturer på kroppen.

När årstiderna skiftar gör hudens behov det samma!

Skönhetstips för de olika årstiderna.

För maximal lyster under våren , Hair & Makeup Jenny Katura , Photo @gabrielron

Vår; Efter den långa vintern behöver huden massor av C-vitamin för att vakna till liv. Så se till att ha bunkra upp med Nypon, Färsk chili, Röd paprika, Brysselkål och Grönkål. Gör en smoothie på rubbet som frukost eller lunch dagligen. Din vintertrötta hud kommer tacka dig med en avundsvärd lyster som skiner upp din hy i april. 

Sommar och lyster i ansikte, Hair & Makeup Jenny Katura , Photo @gabrielron

Sommar; Under sommaren svettas vi mycket, se till att vara noggrann med peeling. Då håller du huden ren och slipper orenheter som kan utvecklas till finnar och rodnad som i sin tur dämpar din naturliga lyster . Den vanliga rekommendationen är 2 gånger i veckan. Vissa peelings är mjukare och går då att använda så gott som dagligen. Men var noga med att läsa anvisning på respektive produkt. För mycket peeling resulterar i att du skrubbar bort din huds naturliga återfuktning och kan då istället få motsatt effekt och din hud upplevas trött och irriterad. 

Bevara din lyster under vintern. Hair & Makeup Jenny Katura , Photo @Lucasfrisk

Vinter; Avsluta varje varmt bad/dusch med en halv minuts kalldusch. Det kalla vattnet sätter igång blodcirkulationen som får blodet att rusa genom kroppen som i sin tur ger en fräsch lyster på din hud i ansikte och kropp.

Visst vill vi ha massa glow även på hösten?! Hair & Makeup Jenny Katura, Photo @lukasfrisk

Höst; Efter sommaren behöver vi mycket fukt för att balansera huden efter alla soltimmar. Fram med Koreansk Sheet Mask 2 gånger i veckan. Gurkskivor på ögonen för ultimata avslappning + att dina ögonvitor får sig en uppfräschning. De koreanska maskerna finns för alla hudtyper och har en boost och lyster effekt som du genast ser resultat av. Om du vill få fart på blodcirkulationen så förvarar du dina masker i kylen och lägger dem sedan väl kylda över ditt ansikte. Toppen tricks om du ”råkat” få i dig en drink för mycket kvällen innan. Du blir som ”pånyttfödd” och huden vaknar till liv. 

 

10 snabba om C Vitamin och vad det gör för din hy! 

  1. För en hälsomsam hud med mycket lyster året om behöver vi preppa huden med Cvitamin invändigt och utvändigt. Alltså både i kosten och med produkter.
  2. Visste du att Rosenvatten är fullproppad med C vitamin?!
  3. Det rekommenderade dagsbehovet för en vuxen person är ca 80g C vitamin om dagen.
  4. 80g motsvarar; 100g Broccoli, 3 st Brysselkål, 1/3 paprika, 1 stor apelsi
  5. C Vitamin fungerar som en antioxidant i vår kropp och skyddar därmed kroppens celler mot oxidativ stress.
  6. Det livsmedel som är mest berikad på C vitamin är – NYPON
  7. C vitamin hjälper hudens regenereringsprocess vilket gör den perfekt att använda i antiage syfte
  8. C vitamin stärker kollagen strukturen och man får fastare hud, rynkor reduceras och din lyster förbättras.
  9. C vitamin serum har bevisad effekt på att tillföra mycket lyster .
  10. C vitamin föryngrar och förebygger solskador.

Hur uppstår lystern i huden? 

Cellförnyelse, hud får lyster när den är tillräckligt blank för att reflektera ljuset. Huden blir matt när grova, döda hudceller staplas och diffunderar ljus. Yngre personer och barn har mer naturlig lyster då deras hudceller förnyas var 6e dag. När vi åldras tar processen längre tid och påverkas av hälsa, kost, sömn, medicinering. Hormonella förändringar kan leda till att cell omsättningen tar upp till månader. Då blir huden matt och förlorar sina reflekterande egenskaper. 

Ökad blodcirkulation bidrar med lyster till huden. Syns tydligt efter träning eller efter en dusch. Det beror på ökad blodtillförsel till huden pumpar blodet till ytan av huden och gör den rosig och ger naturlig lyster när huden reflekteras i ljuset. 

Tillför fukt, lägg till serum i din hudvårdsrutin det kommer bidra till att ge klarhet och massor av lyster. Helst serum med återfuktande egenskaper som tex Hyaluronsyra. Huden blir mer elastisk och får en omedelbar glow.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =