3 TIPS – SÅ LYCKAS DU MED DIN ADWORDS CERTIFIERING!

Just nu läser vi en kurs som heter Applikationer & Certifieringar, den sträcker sig över 8 veckor och vi ska alltså certifiera oss i bland annat Google Adwords och Google Analytics.

Vi har inlett kursen med grunderna i Adwords. Denna certifiering heter Google Fundamenatals och det är den första vi måste göra för att kunna gå vidare till nästa certifiering. Det finns totalt sex stycken certifieringar inom Adwords;

  • Fundamentals
  • Search
  • Display
  • Video
  • Mobile
  • Shopping

 

Google Adwords studies

 

Provet är på 100 stycken frågor och man har 120 minuter på sig att slutföra det. Man lyckas om man får resultat på minst 80% rätt. Om man misslyckas kan man göra om det först 7 dagar efter sitt första försök. Detta kan bli något stressigt när man är ny på ämnet, speciellt när man ställer höga krav på sig själv som jag.

Men lugn! Jag har några tips som gör att jag lovar att du kommer klara det, till och med på första försöket.

 

Tips 1

Gå i lugn och ro igenom allt material som finns att tillgå på Online kursen på Google Adwords sidan. Det är cirka 18 olika kortkurser att gå igenom. Man kan välja om man vill ta certifieringen på engelska eller svenska men för att undvika att missförstå termer så välj engelska då alla online kurser är på engelska. Kortkurserna är väldigt pedagogiska med text, animerade filmer och bildspel samt övningar som ger dig repetition på var kurs. Jag rekommenderar att spendera minst två dagar på detta.

Tips 2

Öva på att läsa frågor och svar. I slutet av online kursen så finns det ett litet test på 10 minuter. När du har gjort testet och svarat fel på frågor så får du tips på vad du kan plugga mer på för att lyckas. Utnyttja denna hjälp, gå tillbaka till de kurser som tipsas för just dig och läs på! När du väl klarat detta prov kan du inte göra det fler gånger.

Det finns även ett provtest på 50 frågor som man kan öva på. Det är ingen tidsgräns på provet och efter varje svar så kan du se om du svarat rätt eller fel. Detta prov kan du göra flera gånger. Jag rekommenderar att du gör det tills du känner dig trygg i alla frågorna. Här är en länk till det testet!

Nu bör du känna dig varm i kläderna och du borde känna dig redo. Annars gå tillbaka till tips 1 & 2!

Tips 3

Nu till testet. Ta ett djupt andetag, sätt dig i ett ljudisolerat rum och lås dörren. Tryck på ”starta testet” och läs frågorna noggrant. Se till att du verkligen förstått frågan och se till att där inte gömmer sig ett ”not” eller ”isn’t” i frågan. När du väl förstått frågan så läser du igenom alla svaren. Ta en stund på dig och förhasta inte med att klicka i och skicka iväg ditt svar. Du har i genomsnitt 1,20 minut till var fråga. Vissa frågor går snabbare så de frågor som är lite längre får lov att ta lite längre tid. Även om du kan göra om provet igen så är det skönt att inte misslyckats på grund av slarv, eller hur?

Ha lite koll på klockan, bra hållpunkter är att titta på klockan efter 1/3 och efter 1/2 antalet frågor och se hur du ligger till då, det kan lugna dig lite, förhoppningsvis.

Om du misslyckas är det inte hela världen men om du följer tipsen ovan lovar jag att du kommer att lyckas. Och glöm inte att ha rätt mindset!
” Jag kan om jag vill!

Läs mer om Google Adwords här!

LYCKA TILL!

Kram
Caroline
Sök gärna upp mig på LinkedIn

 

 

 

 

Comments (3)

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − tre =