Sociala medier – 5 tips för konvertering

Sociala medier

Sociala medier i en konkurrenskraftig värld förändras hela tiden så det är inte enkelt att veta vad man ska göra för att sticka ut. Innehåll på sociala medier vet inga gränser men den verkliga frågan som dagens företag måste ställa sig är: vilket innehåll i sociala medier konverterar egentligen besök till försäljning?

Vi är mindre än tre månader från 2018 års slut och vi konstaterar att e-handeln och sociala medier fortsätter att växa i rasande takt. Den digitala trenden vi ser i världen idag ger kunder oändligt med utbud och företag måste vara mer kreativa än någonsin för att förbli relevanta och konkurrenskraftiga. Aldrig har fokuset varit större på att engagera och påverka sina målgrupper än idag – och vart gör man det? Genom sociala medier, såklart. Men vilka verktyg fungerar egentligen bäst? Hur blir man en vinnare i den sociala medier-djungeln? Här här har ni 5 effektiva verktyg för att bygga spännande innehåll i sociala medier som konverterar besök till försäljning:

Interaktivt innehåll

Interaktivt innehåll ger utrymme för lekfullhet och utforskande online. Det ger en möjlighet för besökaren/tittaren att svara och interagera med din sajt mer än bara genom kommentarer. Ett intressant exempel på detta är New York Times mest populära innehållsartikel någonsin i själva verket inte var en artikel; det var en dialekt quiz. Engagera dina besökare med hjälp av frågesporter, omröstningar eller tävlingar och se hur små ändringar som dessa kan göra stor skillnad.

E-böcker

Vill man engagera sina befintliga kunder och samtidigt locka till sig nya så är ett bra sätt att bygga mervärde, exempelvis genom att erbjuda e-böcker, e-guider etc. Detta skapar en stark relation till dina kunder och det bygger förtroende för ditt företag då ni eftersträvar kundnytta. Genom en blandning av kostnadsfria e-böcker/e-guider kan du få tillgång till nya målgrupper och presentera innehåll som engagerar besökarna och leder till försäljning.

Positivt innehåll

Vad forskningen har lärt oss är att konsumtion och känslor går hand i hand i nästan alla avseenden. Vi människor är känslostyrda ut i fingerspetsarna och inlägg som framkallar starka känslor hos människor mer benägna att lyckas med sociala medier. Nyckeln är att hitta den positiva ton som avspeglar det som du vill att ditt företag ska förmedla och representera. Företag som Old Spice och Taco Bell använder humor i deras sociala kanaler för att engagera och påverka kunder. Varje företag måste hitta den röst som dom vill kommunicera mot sina kunder, och sen använda sig av positivt innehåll för att påverka.

Visuellt innehåll

När du skapar ditt sociala medieinnehåll, kontrollera om du alltid kan använda dig av något visuellt förutom den text du vill förmedla. Enligt en studie så förstår 70% av kunder ett inlägg med endast text. För att öka publikens förståelse och öka engagemanget upp till nästan 100% så är det därför viktigt att använda sig av visuellt innehåll som förtydligar. Bilder, videos eller memes som på ett eller annat sätt hör samman med texten du vill förmedla – det är nyckeln för att nå fram med sitt budskap och göra kunder exalterade.

Användargenererat innehåll

Användargenererat innehåll är mycket värdefullt för att tjäna visningar och engagemang på sociala medier. Särskilt på instagram är användningen av denna strategi särskilt effektiv och lämplig. Genom att engagera sina följare och besökare med tävlingar, berättelser, frågeställningar, hashtags, länkar så får du en livligare sida med mer aktivitet. Detta skapar en bättre relation till dina kunder också kan du få direkt feedback vad för innehåll som uppskattas mest. Därav kan du efter tid skräddarsy ditt innehåll efter dina följares behov samtidigt som du genom spännande innehåll engagerar och konverterar nya.

Hoppas detta inlägg leder dig en liten bit närmare mot dina mål. Genom att använda dig av dessa 5 strategier så kommer ditt sociala medieinnehåll sannolikt att öka konverteringar – och du kommer uppleva ett annorlunda engagemang än tidigare hos dina kunder.

Sätt strategierna till test och se resultaten komma därefter.

Din tid på toppen i den sociala media-djungeln är kommen!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + 14 =