YouTube lanserar tv-reklam funktion

Konsumtionen av videoinnehåll på anslutna enheter ökar, samtidigt som den traditionella tv-apparaten är fortfarande högsta när det gäller uppmärksamhet. Detta är också alltmer sant för digitala videoplattformar. Tidigare i år rapporterade Netflix att 70% av innehåll tittandet händer på tv-apparater, medan YouTube avger att tittandet på tv-apparater har fördubblats året om.

tv annonsering via YouTube

Anpassad YouTube annonsering på tv-skärmar

Det ökande tv-tittandet av digitalt innehåll erbjuder ett nytt alternative till digitala plattformar. Det är nämligen att digitala plattformar har möjlighet att tillhandahålla verkliga alternativ till traditionella tv-annonser med bättre targeting, lägre kostnad och eventuellt förbättrad kommunikationseffekt.

Det här är där YouTube är på väg med den här nya uppdateringen. YouTube har i veckan meddelat att tv-screens har lagts till som en enhetstyp i YouTube annons targeting. Detta innebär att annonsörer nu kan specifikt anpassa erbjudanden efter YouTube användare, som tittar på YouTube-innehåll på hem-tv-apparater.

Vad innebär skräddarsydda reklamer på YouTube?

Idag lanserar vi enhetstypen för tv-skärmar för att göra det enkelt för dig att hitta engagerade, värdefulla publikgrupper medan de tittar på YouTube på den ursprungliga enheten, som är avsedd för att titta på video: teven. Den nya tv-screen enhetstyp sammanfogar datorer, mobiltelefoner och surfplattor i Google Ads (tidigare AdWords) och Display & Video 360 (tidigare DBM), vilket innebär att du kan skräddarsy dina kampanjer för anslutna tv-apparater, till exempel genom att använda ett annat annonsmaterial eller ange en specifik device bid adjustment. Du kan även se rapportering för annonser som utförs på tv-skärmar för att hjälpa dig att bestämma effekterna av dessa annonser inom din övergripande mix.” – YouTube.

Det här är verkligen nästa steg för onlinevideo, som flyttar in i det traditionella tv-rummet och tar en minskning av de prognostiserade 70 miljarder dollar i annonsutgifter som kommer att gå till tv-annonser i USA ensam. Och eftersom det finns fler konsumenter, som letar efter digitala alternativ för att möta sina underhållningsbehov, kommer plattformarna att kunna motivera ytterligare utgifter i originalinnehåll, vilket kommer att se ännu fler användare växla över, ytterligare sammanslagning av online och offline beteenden.

Varför är anpassad reklam effektiv?

Att tillhandahålla tv-annonser har länge varit syftet, och medan YouTubes nya tillägg inte nödvändigtvis förändras mycket i bredare bemärkelse (annonser presenterades fortfarande till TV-tittare), är det viktigt att det går vidare till nästa steg i specifika tv-targeting.

”Vi har redan sett att människor reagerar positivt på annonser på tv-skärmen – baserat på Ipsos Lab Experiments, visade YouTube-annonser som visas på TV en betydande hiss i ad recall och purchase intent, med en genomsnittlig höjd på 47% respektive 35%.” –YouTube.

Oerhörd möjlighet till annonsörer

Kunder som Pixability uttrycker sin spänning för den nya ”tv-screen” funktionen:

”Konsumenterna ”cutting the cord” och det här är ett fantastiskt tillfälle för annonsörer att nå sina publiker i vardagsrummet med digital video. Med lanseringen av tv-screens enhet targeting och mätning på YouTube, kan våra kunder bättre förstå hur deras publik tittar på tv-skärmar och ansluter sig till dessa publikgrupper eftersom de är engagerade i avslappnad tittande.”-David George, VD, Pixability

YouTubes nya tv-screen funktionen kan inte verka som en stor sak nu, men det blir viktigare framåt. Möjligheten att kunna target tv-tittare kommer att göra tv-liknande annonser tillgängliga för många fler företag, vilket bidrar till att förbättra varumärkeskännedom.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =