De bästa tipsen till perfekt basmakeup som inte blir “kakig”

För att få en till en perfekt makeup bas som inte blir kakig behöver man grunda bra och då menar jag inte att grunda med enbart makeup produkter utan även tillföra massa fukt INNAN du ens börjar lägga din foundation. Kakigt smink uppkommer av för lite fukt när du lägger din makeup.

Vi tar det från början. Först och främst rengör ditt ansikte noggrant med ett Micellärt vatten för att avlägsna smuts och orenheter på huden. Varför just Micellärt vatten kanske ni undrar?! Jo för det en  skonsam rengöringsprodukt som samtidigt vårdar din hud och dina fransar försiktigt utan att ta bort dina naturliga fetter i huden. Du behöver inte gnugga ansiktet, ett enkelt svep med en bomullstuss rengör effektivt och skonsamt. När ansiktet är rent och fräscht är det dax för fuktmask. 

Det finns massa alternativ på marknaden. De Koreanska Sheet Maskerna är prisvärda och gör jobbet, men vill man slå på stort då ska man unna sig en guldmask från @kneskoskin . Guldmasken boostar din hud och har massa härliga egenskaper i en mask! 

Det är en sheet mask i guld som; 

 • Reparerar, stramar upp
 • Minskar porer
 • Bekämpar grov hud 
 • Tar bort tecken på sömnbrist och eventuella svullnader
 • Motverkar ålderstecken 
 • Återfuktar
 • Lindrar rodnad och har en lugnande effekt på din hud. 

Nano guldmask från Knesko Skin har vunnit en rad utmärkelse och är hyllad av  Hollywoodkändisar och hudspecialister världen över. För bästa resultat lägg den i kylen minst 30 min innan användning så den hinner kylas ner innan du applicerar den över ditt ansikte. Kylan gör att porerna drar ihop sig samtidigt som du får igång blodcirkulationen som tillför en lyster och fräschhet i ansiktet. Låt masken sitta ca 20 minuter, massera sedan varsamt in fukten från masken med cirkulära rörelser. 

Därefter dagkräm helst med spf 20 så ansiktet är skyddat från UVstrålar alltid, alla dagar , året runt. 

Efter fuktboost är det dags för primer som bidrar till att sminket sitter på plats och håller sig fräscht och inte blir kakigt. Primer appliceras över hela ansiktet, halsen och ner till nyckelbenen. Många glömmer att sminka ner på halsen och öronen, dessa områden är  lika viktiga som ansiktet så tonen stämmer överens överallt. Ska man ha urringat bör man sminka med solpuder över dekolletage och nyckelben. Spraya sedan Rosenvatten över ansiktet, en rejäl dusch så man känner att huden piggnar till ytterligare. 

Rosenvatten innehåller rikligt med C-vitaminer som bidrar med lyster till huden. Blanda till din foundation på en Beauty blender och börja lägga din bas. När foundation är på plats , tar du en ny splash av Rosenvatten, det gör så att din foundation inte lägger sig kakigt på huden. 

Använd Rosenvatten som settingspray

Avsluta med puder som du applicerar med en puderpuff. Baka in pudret på huden, nästan så att du ser att det ligger en “hinna” över huden. Var noggrann över hela ansiktet och ner på halsen. Bäst är att jobba med ett transparent löspuder, det är lättare att dosera och applicera. Ett transparent löspuder betyder att det inte har nåt pigment utan endast motverkar glans. Men glans och lyster vill man ju ha, eller hur?! Yes, och det är därför vi öser på med mer Rosenvatten. Generöst med Rosenvatten över hela ansiktet , håll din sprayflaska ca 4dm ifrån så du får en mist och inte en dusch över sminket. Nu plockar vi fram vår Buffer brush. Denna masserar du över huden så att alla produkter du har applicerat blendar ihop. Jobba varsamt över ansiktet med cirkelrörelser, nu har du skapat en hållbar bas, där huden andas samtidigt som den täcker ojämnheter  OCH har en magisk lyster och glow. 

Denna makeup kommer hålla i tropiskt klimat likväl som en svettig natt på dansgolvet. Det enda underhållet du kommer behöva göra är att spraya på med lite extra Rosenvatten mellan varven så får din makeup ny lyster igen och du undviker kakigt smink. 

För ett perfekt resultat behövs de perfekta penslarna. Skulle tom säga att bra penslar är viktigare än exklusiv makeup. Det vågar jag påstå för att de håller längre, har mjukare hår, och bättre passform för olika användningsområden i ansiktet. Var noggrann med rengöring så du inte sopar runt onödig smuts på din hud. Ta för vana att tvätta dem en gång i månaden, i ljummet vatten med lite diskmedel. Lägg att torka på en handduk. Om du ställer dem upp när de är blöta rinner vattnet ner i borsten som löser upp limmet vilket resulterar i att de slits snabbare och håret i borsten ramlar av.

Vad ska man då ha de olika borstarna och produkterna till,och  när ska man använda vad?

Här kommer en liten miniguide för de viktigaste redskapen;

 • Fan brush – Applicera glow och glitter på kindben och nyckelben med fjäderlätta svepande rörelser. Det ska skimmra, inte glittra. 
 • Foundation brush- För att applicera din foundation.
 • Blush brush- Få till rougen snyggt och jämnt över kinden.
 • Powder Brush – Svep över för att ta bort det överflödigt puder.
 • Concealer brush- Ovalformad för att komma åt under ögat och runt näsan.
 • Buffer Brush – Blendar ihop foundation och puder snyggt och jämnt över huden.
 • Puder puffen – Applicera transparant puder.
 • Beauty blender – Jobbar in foundation i huden. För bästa effekt fukta med Rosenvatten för att skapa liv och lyster i makeupen.

Om du följer denna guide steg för steg och införskaffar de rätta penslarna kommer du enkelt att kunna skapa makeup som sitter bra och håller sig fräsch hela dagen och natten om det skulle så vara. För kakigt smink det vill vi inte ha!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − sex =