Conversion Rate genom Content i Sociala Medier

hög conversion rate

5 Content i Sociala Medier med Hög Conversion Rate

Här är ett obestridligt fakta om content i sociala medier – du vill lägga in content med hög Conversion Rate. Oavsett vad ditt företag gör, är det yttersta målet för aktiviteterna i sociala medier att flytta kunderna närmare köp. Med detta syfte är det viktigt för sociala medier att identifiera vad som fungerar för att locka sina målgrupper till att köpa.
Generellt sett finns det få typer av content i sociala medier som hjälper till att engagera och påverka någon målgrupp. Här är fem sådana content i sociala medier.

1. Interaktivt innehåll

Interaktivt innehåll gör det möjligt för tittarna att svara på det i mer än bara kommentarer eller liknande. Det var så tidigt som 2015 när Ion Interactive publicerade en undersökning som visar att innehållet tar mer interaktiva former. Har du gjort en Buzzfeed-quiz? Om inte, har du bott under en sten.
Här är ett annat intressant faktum – New York Times mest populära contentartikel var inte en artikel; det var en dialekt quiz. Observera Hubspots Facebook-sida så ser du att de flesta av deras inlägg slutar med ett frågetecken. Den minsta ansträngningen att göra ditt content interaktivt kan göra skillnad.
Idealiskt är detta vad ditt content marketing team ska göra; skapa interaktivt content som frågesporter, omröstningar, tävlingar eller frågeställningar för sociala medier.

2. e-böcker

Om du marknadsför dina e-böcker via sociala medier kan du se hur dina ansträngningar ökar aktiviteten för den ledande generationen. Genom en blandning av organiska och betalda sociala medier, kan du få tillgång till nya målgrupper och presentera dem i din utveckling av konvertering. För att effektivisera organisk marknadsföring kan du använda sinnena i den inledande texten som teasers, precis som Publi.sh gör i sina inlägg. Du kan också pinna Tweets eller partners med influencers som vissa märken använder sig av för att försäkra sig om att räckvidden ökar betydligt.
Om du inte kan skapa e-böcker regelbundet kan du lägga ut det på ett content marketing baserat företag som Godot Media, Brafton eller Great Content.

conversion rate

3. Starkt positivt innehåll

Enligt forskning är inlägg som framkallar starka känslor hos människor mer benägna att lyckas med sociala medier. Vidare är det inte särskilt förvånande att det är positiva känslor som ångest, nöje och skratt som gör att folk vill dela. Notera, till exempel, bästsäljande amerikanska författaren Jon Acuffs tweets är väldigt humoristiska och enormt populära. Varumärken som Chipotle, Charmin, Taco Bell och Old Spice använder humor för att fånga sina Twitter-anhängare. Du kan till och med dela inspirerande content som citatomslag, klurigheter och bedrifter för att uppmuntra fler människor att dela.

Ett sätt att hitta positivt content att dela är genom att prenumerera på uppdateringar från forskningsorganisationer så att du kan dela positiva resultat med din målgrupp.
Få nyheter om sociala medier i din inkorg dagligen. Prenumerera på sociala medier idag:
E-post: ANMÄLAN Genom anmälan accepterar du vår integritetspolicy. Du kan välja bort när som helst.

4. Visuellt innehåll

Enligt en studie är graden av att förstå etiketter med endast text 70%. För att öka publikens förståelse är visuellt content nödvändigt. Alla rekommenderar att du använder bilder, men vilka ska du använda och hur? Du kan använda humor på visuella inlägg som Kim Garst gör, eller memes som Post Planner gör. Du kan också presentera komplexa koncept på ett enkelt sätt att genom att använda bilder. Stora blockobjekt och text med pilar för att visa föreningar fungerar mycket bra i trånga miljöer som på sociala medier.
När du skapar ditt content i sociala medier, kontrollera om du kan presentera något visuellt innan du förbinder dig med texten.

5. Användarvänligt innehåll (UGC)

Användarvänligt innehåll är mycket värdefullt för att få visningar och engagemang på sociala medier. Speciellt på plattformar som Instagram kan UGC öka interaktioner och räckvidd. Captiontävlingar, storytävlingar och recensionstävlingar är alla bra exempel på UGC. Du kan till och med ge gåvor i form av merchandise till influencers och tagga dem med ett bra inlägg på sociala medier, som smycken tillverkaren Mejuri gör.
När du delar UGC, se till att du märker relevanta personer och lägg till rätt hashtags för att öka exponeringen för ditt innehåll.
Om din avsikt är att skapa content i sociala medier som bidrar till dina affärsmål, är det viktigt att skapa content som sannolikt kommer att öka Conversion Rate. I det här inlägget listas fem typer av content i sociala medier med hög Conversion Rate och idéer om hur du kan skapa dem.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 13 =