6 SÄTT HUR DU KAN FÅ BÄTTRE MARKNADSFÖRINGS RESULTAT GENOM KREATIVT TÄNKANDE

Marknadsföring kan åstadkomma otroliga saker för ett företag om processen är kreativ och innovativ. Här är några enkla tekniker för att få till den kreativa energin att flöda:

 

Brainstorming

Marknadsföring genom Brainstrom

Tänk ut 100 stycken, eller 1000 om du orkar, nya idéer hur du kan marknadsföra ditt företag och använd sedan de 10 bästa. Eller kanske bara en enda som du fastnar för. Huvudsaken är att du gör något nytt och spännande då och då för att hålla ditt företag uppdaterat och fräscht. Brainstorm är alltid ett bra första steg för att få igång kreativiteten.

Förresten!

Se till att brainstorma i en kreativ miljö. Inget stoppar kreativiteten från att flöda som en kontorsmiljö gör. Så gå ut och gå eller brainstorma där du inte har några associationer till ditt arbete.

 

Likheter

Tänk på vilka produkter/tjänster som du kan göra en liknelse till med din egen produkt/tjänst och berätta för dina kunder (eller potentiella kunder) varför dem är lika. Denna välkända kreativitetsövning ger insikt och intresse i din marknadsföringskommunikation. Till exempel: Istället för att säga “vår städtjänst är 100% pålitlig”, så skulle du kunna säga “när du låter oss städa känns det som om du flyttar in i en ny byggnad varje vecka!”. Då gör man en liknelse mellan städtjänsten och “nyhus” känslan som är mycket mer mottaglig för kunden än att bara göra ett simpelt påstående som i det förstnämnda citatet.

Person som städar

Skicka Vidare

Skriv en enkel sälj- eller marknadsföringsidé på ett papper eller i ett mejl och skicka sedan vidare den idén till någon annan med instruktionen att han eller hon ska lägga till eller ändra något. Låt pappret eller mejlet cirkulera tills dina vänner eller arbetskamrater har hjälpt dig få till en lång lista med idéer och alternativ att välja från. På så vis kan du få inspiration och kanske någon tankeställare från dina vänner.

Marknadsföring genom att Skicka vidare email

Frågor

“Det finns inga dumma frågor” är ett vanligt uttryck folk använder sig av men det är inte helt sant. Det finns dumma frågor, men det betyder inte att alla är dåliga. Dumma frågor kan många gånger vara bra då dem ofta är enkla att svara på och/eller har en enkel lösning som man bara inte tänkt på. Därför ska du göra en lista med dumma frågor och be folk besvara dessa. Det kanske kan leda till nya briljanta idéer och banbrytande marknadsföringskoncept.

Marknadsföring genom frågor

Skriv Om

Gammal hederlig redigering och omskrivning kan leda till bättre marknadsföringskommunikation. Faktum är att omskrivning öppnar fler kreativa dörrar än någon annan teknik. Ta en upplaga av en broschyr, ett reklamblad eller magasin och kom på fem nya rubriker so

m skulle kunna ersättas på framsidan. Mest troligt skulle du komma på iallafall en rubrik som låter mer intressant och klatschig än den befintliga. Med denna metoden har du nyckeln till att öppna dina kreativa dörrar för att finna nya sätt att marknadsföra.

Se Dig Omkring

Sist men inte minst, se dig omkring. Titta på dina största förebilder och konkurrenter och se hur de går tillväga. Bli inspirerad och motiverad av hur de marknadsför sig och sträva efter att nå eller kanske till och med passera deras nivå. Kopiera dem inte rakt av dock. Sök bara efter den lilla gnistan som krävs för att sätta igång din egen kreativitet och motivation.

Man som letar

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =