Afound hittar din stil med Image recognition-tjänsten ”Find your style”

Du scrollar igenom Instagram flödet och ser en snygg outfit eller ser en kille på tågstationen vars stil du skulle vilja copy/paste på din pojkvän, ta en bild eller skärmdump och ladda upp på Find your style. Då får du förslag på liknande produkter som du sedan kan shoppa direkt eller spara i din inspirationsmapp.

Hitta deals med hjälp av ny Image recognition-tjänst

H&M:s nya varumärke Afound tar hjälp av den senaste tekniken inom Image recognition för att öka din shoppingupplevelse. Afound lanserar i dagarna tjänsten Find your style där du laddar upp dina inspirationsbilder som sedan matchas med tusentals produkter på Afounds hemsida. Därefter erhåller du förslag på liknande produkter som du kan köpa direkt eller spara i din inspirationsmapp.

Fota, matcha, köp

Afound vill göra det lätt för dig att hitta den stil du gillar. Du kan ha sett en snygg bild i flödet på dina sociala medier, på en blogg eller i en reklamkampanj. Det kan också vara en streetstyle-bild du tagit eller så kan du klicka på en stil du gillar hos Afounds inspirationsbilder.
Ladda upp bilden, skärmdumpar från exempelvis Instagram går också bra.
Find your style matchar sedan dina inspirationsbilder med liknande produkter från Afounds sortiment där 100-tals varumärken ingår.
Du får presenterat förslag på produkter som du direkt kan lägga i din varukorg eller spara i din inspirationsmapp.
”Find your style ser vi som en naturlig förlängning av vårt erbjudande där vi använder ny teknik för att skapa kreativa sätt att hitta fantastiska deals baserat på vad som inspirerar våra kunder”, säger Sara Eriksson, modechef på Afound till Breakit.

En innovativ outlet

H&M grundade tidigare i år varumärket Afound. Enligt H&M är det “en innovativ marknadsplats för off-price”. De handplockar plagg från 100-tals kända varumärken däribland även H&M koncernens egna, från olika säsonger, alltifrån basgarderoben till attraktiva märkeskläder. Sedan sänker de priset och säljer produkterna på hemsidan och i sina butiker. De är återförsäljare inom dam-, herr och barnmode samt inredning. Du hittar även skor, assecoarer och träningskläder där. Utbudet kan variera mellan online-försäljningen och butiker då produkterna handplockas och ibland kan vara begränsat. Men de är snabba med att ständigt fylla på med nya deals.
I dagsläget finns 4 stycken butiker, i Stockholm, Skärholmen, Kristianstad och Malmö. Butik i Göteborg ska öppnas senare i år.

Uttalande från E-handelsprofil

I DI berättar Staffan Mörndal att han tror att Afound är ett steg i rätt riktning för H&M.
”Mycket hänger på om H&M lyckas hitta rätt mix av varumärken. Det är ju svårt att bli stor på nätet om man bara säljer sitt eget varumärke. Det finns undantag som Nike.com, men de flesta varumärken är inte starka nog att dra en massmarknad till sin egen sajt. H&M har ett starkt varumärke på vissa marknader. Men konsumenter handlar ofta inte varumärken, de handlar ”skor” eller ett visst plagg och då vill man ha många varumärken att välja på”, säger han.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 5 =