MOBILANVÄNDARE LEDER I EGO-SYSTEMET

MOBILANVÄNDARE LEDER I EGO-SYSTEMET

Kommer smartphone att ersätta datorer i framtiden, hur ser det ut idag?

Telefonanvändare fler än datoranvändare. Skillnaden mellan mobilanvändare och datoranvändare på sociala medier. Mobilanvändare är fler än datoranvändare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobilanvändning har allt blivit vanligare och datoranvändning har blivit allt mer ovanligt. Google sökningar och sociala medier är större med telefon än vad det är med datorer. Om du inte har en mobil-anpassad sida, eller en så kallad responsiv hemsida så är du långt efter då google prioriterar responsiva hemsidor. Om du nu mot förmodan inte skulle ha en hemsida som anpassar sig till telefonen så kan detta vara en av 200 signaler varför du kanske inte är så högt placerad i SERP:en.

Även handeln ökar när det gäller mobiltelefonen och kommer även den snart gå om datoranvändarna. Ännu är det inte är lika hög konverteringsgrad på en telefonanvändare som en datoranvändare, frågan är när detta ändras.

Vi använder inte bara telefonen för att hitta information, läsa vad ens vänner har att säga och titta efter plagg utan vi använder även telefonen mer och mer till att titta film på Netflix och titta olika klipp på youtube.

I denna artikel ska jag ta upp lite statistik och egna åsikter angående mobil- och datoranvändning på facebook.

Skillnaden på användandet av Facebook.

Enligt SSI fakta från 2016 har jag gjort ett diagram som ligger nere till höger där vi kan se att 45% aldrig använder facebook på sin dator. Vi kan även se att 7% av de tillfrågade datoranvändarna använder facebook flera gånger per dag. Denna statistik har självklart förändrats dom senaste åren och jag tror även att vi snart kommer se en ännu större skillnad.

 

Statistik på telefonanvändare på Facebook. Statistik på datoranvändare på Facebook. En telefon och en dator som är inne på sociala medier.

På diagrammet ovan kan vi tydligt se en skillnad från de andra diagrammet. Här ser vi att det bara är 34% som svarar att dom aldrig använder sin telefonen när dom är inne på facebook. Det är hela 11 procentenheters skillnad. Sen kan vi även se att 19% svarar att de använder facebook på telefonen flera gånger per dag. Här är hela 12 procentenheters skillnad. Vi kan dra en snabb slutsats att de tillfrågade tycker att det är betydligt enklare att använda telefonen än datorn då att man tittar facebook fler gånger per dag via telefonen än vad man gör via datorna.

Varför är det skillnad?

Detta svaret är ganska enkelt egentligen. Om jag vill gå in på facebook för att kolla mitt flöde så gör jag hellre det på en telefon än en dator. Detta för att när jag ska gå via min dator måste jag ta upp datorn från väskan, jag måste logga in på datorn. Efter detta ska jag starta internet, söka på facebook och kanske till och med logga in. Om vi jämför med telefonen så kan vi ta upp den ur fickan och snabbt logga in med vårt finger. Efter detta så är det bara att starta Facebook appen och vips så är du inne. Detta tror jag är en av anledningarna då vi människor blir mer och mer lata ju längre fram tekniken kommer. Snart behöver vi kanske inte ta upp någon mackapär för att titta på Facebook, vi behöver kanske bara blinka två gånger. Vad vet vi?

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 3 =