Augmented reality är det nya svarta

Augmented reality

Augmented reality innebär att en verklig bild förstärks med digital information. Man kan komma att guida personer vart som helst i världen utan att fysiskt vara där.

 

Den nya tekniken kommer innebära stora möjligheter b-la för industrin. Man kommer kunna koppla data från maskiner direkt till en app eller till smarta glasögon. Genom att den mjukvaran i den enheten man använder kan identifiera utvalda objekt. Vilket gör att operatören kan få direkt visuell information om det objektet i sin telefon/platta/glasögon.

 

Det finns många fördelar med augmated reality. Att kunna lösa ett problem utan att behöva sätta dig på ett flygplan tvärs över världen är något som de flesta företag kommer behöva jobba mer med. Augmented reality har en lång bit kvar innan det är smidigt och användarbart. Det dyra priset är en av faktorerna till att de flesta väljer att inte köpa.

 

Men trots att majoriteten inte har köpt någon AR produkt väljer ny de stora IT-jättarna att ge sig in i den digitala verkligheten. Google, Microsoft och Apple för att nämna några exempel.

 

  • Ar är stort och djupt. Det här är en av de stora saker som vi kommer titta tillbaka på och förundras över hur det startade sade Apples vd Tim Cook i ett uttalande i augusti.

Apple är inte först på bollen men nyligen köpte de upp två startup företag, Metaio och Faceshift, två företag som gör mjukvara inom förstärkt och virtuell verklighet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 8 =