5 tips till hur du lyckas med din sökordsoptimering.

Just nu läser vi en kurs som heter “Digital marknadsföring och kommunikation”, i kursen lär vi oss bland annat om hur du ska göra för att sökordsoptimera din text för att öka chansen för att få en högre rank på Googles sökmotor och på så vis driva mer och relevant trafik till din webbsida, utan att kunden “vänder i dörren”.

Nedan kan du läsa mina fem grundläggande tips om hur du kan göra för att driva ditt SEO-arbete vidare med framgångsrikt resultat.

1. Se till att ha relevant innehåll – Glöm inte att uppdatera!

En av framgångarna för att lyckas med din sökordsoptimering har visat sig vara att fyra sidan med relevant innehåll. Tänk på att det här gäller, kvalité före kvalitet. Relevans är det som väger tyngst i Googles algoritmer. Att kontinuerligt uppdatera din webbplats gör att Google känner av den som ”aktiv” vilket prioriteras framför de sidor som sällan uppdateras med nytt innehåll.

2. Glöm inte att döpa bilder

Enligt “Eventeffect.se” så sker cirka 26-33 % av alla sökningar idag genom bildsökningar och trots detta är det många företag och organisationer som jobbar med sökordsoptimering för sina bilder.

Här kommer en kort c
hecklista för att optimera dina bilder

  • Alt text – En textbeskrivning av dina bilder som kan läggas in utan att det syns för besökare men sökmotorn känner av dem.
  • Image caption – Är bilden titel eller det som närmast associeras med bilden

    tips att lyckas med din sökordsoptimering

    Håll koll på hur ofta ditt sökord slås på Google

  • Textinnehåll runt bilden på som beskriver vad den visar.

3. Länka externt och internt

En annan viktig faktor för att lyckas med ditt SEO-arbete är att jobba med länkar, både till interna och externa sidor på ert företags webbsida. En av anledningarna till varför det är av stor vikt att integrera interna länkar är för att leda in besökarna vidare till önskad landningssida, kan vara till ditt produktutbud eller annan del av köpprocessen. 

Genom att t.ex. skriva ett blogginlägg om vilken druva som passar till vilken maträtt kan enkelt följas med en länk till ditt vinutbud genom en ”klicka här funktion” (ankartext/internlänk)

Att dessutom få starka och relevanta sidor att länka till dig är otroligt viktigt. Att därför själv bjuda på s.k. länk juice kan ge dig förtroende och andra kan på så vis bli mer benägna att länka till dig. Viktigt att tänka på är dock att inte länk för frikostigt, du vill inte ge konkurrenterna länkar som kan göra att de går om dig, inte heller vill du riskera att tappa kunden genom att länka till annan intressant webbplats utan att du ”är klar med kunden”.

4. Välj dina ord med omsorg

För att få ut så mycket som möjligt ur din sökordsoptimering så gäller det att vara selektiv med vilka ord du använder. Googles sökmotor är en komplex maskin som känner av synonymer och liknande ämnen som de du skriver om men trots detta kan det vara svårt att få ditt sökord att synas i de vanligaste sökningar som görs på ämnet.

Att därför använda verktyg som Googe Ad’s sökordsplanerare kan hjälpa dig att se vad kunderna söker på. Att kunderna skriver ”billiga flygresor” istället för vad du tror, som kanske vore ”sista minuten resor”.

5. Kom igång!

Det viktigaste av allt. Att du och ditt företag bestämmer sig för att sätta igång och att alla jobbar enhetligt. Kalla in på möte och gå igenom hur ni ska bygga upp ert SEO-arbete. Det är viktigt att alla vet vilka ord ni vill synas på och att detta framhävs på rätt ställe i texterna. Att alla är informerade om målet och har förståelse för att Rom inte byggdes på en dag.

Det gäller nämligen inom sökordsoptimering att förstå att resultatet mycket väl kan synas först 6 månader efter ändringar är gjorda. Ibland kan sökordsoptimering kännas båda komplicerat och svårt. Det kan därför vara behövligt att arbete med någon som har erfarenhet inom SEO-arbete, dvs en expert. De brukar då kunna hjälpa till att ta fram analyser och noggrant planera sökordskartor åt er.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − nio =