BMW – Laddbara bilar

Hållbar och visionär design

Sverige är näst bäst i världen på försäljning av laddbara bilar. För BMW är laddbara bilar ingen nyhet. Så tidigt som 1972 lanserades den första laddbara bilen från BMW. Sedan dess har utvecklingen gått framåt med illfart och idag kan BMW erbjuda ett brett sortiment av olika laddbara bilar, bland annat: BMW 225xe Active Tourer, BMW i3 och BMW i8. År 2025 vill BMW kunna erbjuda ytterligare 25 olika laddbara bilar.

Utsläppsfri körgläje

Laddbara bilar från BMW är utvecklade för utsläppsfri körning och erbjuder en ny typ av körglädje, med beundransvärd styrka och acceleration. I det flesta laddbara bilarna sitter batteriet monterat i bottenplattan och det resulterar i en mycket låg tyngdpunkt. Detta påverkar i sin tur köregenskaperna positivt därför att bilen ligger bättre på vägen och krängningar blir lättare att hantera. Precis som varje BMW är de laddbara bilarna omsorgsfullt utvecklade i varje detalj och erbjuder en hög komfort och prestanda men framförallt körglädje. På BMW kan du skräddarsy din laddbara bil efter dina krav och önskemål för att maximera körglädjen.

Det finns många goda skäl att köra omkring i din laddbara BMW, och ännu fler möjligheter att ladda när du är på väg.Sverige har byggt rekordmånga laddstationer runt om i Sverige. Du kan alltid ladda din BMW enkelt och flexibelt, oavsett om du bara ska ta bilen till jobbet eller åka och handla snabbt.

Clever

BMW samarbetar med Clever i Sverige. Med Clevers app finns alltid närmsta laddstation tillhands i mobilen. Här syns om laddstationen är ledig samt aktuell driftstatus. Det gör att det går både snabbt och smidigt att hitta och utnyttja publika laddstationer. Användning och betalning sker med kontaktkort eller förmånligt abonnemang med Clevers laddkort.

Tanka fullt, utan att lämna huset

Spara både tid och pengar på att inte behöva åka till bensinstation för att fylla tanken. Nu kan du med hjälp av en laddkabel och ett eluttag ladda bilen både enkelt och bekvämt hemifrån. Andra laddlösningar som också finns idag är, BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus, BMW i Wallbox Connect och BMW i Wallbox installationsservice. BMW i Wallbox reduceras laddtiden, BMW i Wallbox Plus kan styras via appen BMW i V och BMW i Wallbox Connect kan styras i appen BMW Connected.

Med en BMW Wallbox i hemmet möts du alltid av en fulltankad bil varje morgon, så att du endast behöver koppla ur laddkabeln och köra iväg utan utsläpp. Du kan själv styra om du vill spara batteriet till senare färd eller använda det direkt ifrån start. Batteriet kan också laddas upp under färd bland annat med hjälp av energiåtervinning.

Varför laddbara bilar?

Vår värld genomgår snabba förändringar. Allt fler storstäder växer till megastäder och fler och fler människor rör sig ständigt mellan olika platser. Samtidigt ökar behovet av autentiska värden och en medveten livsstil som bygger på hållbart tänkande. Vårt mål med BMW i är att möta de förändringar som är på gång, konsekvent och heltäckande.

Fördelarna med laddbara bilar är många. Elmotorn låter generellt mycket mindre, elnätet i Sverige är väl utbyggt och el finns i stort sett överallt, i alla hem, längst gator och motorvägar etc. Laddbara bilar kräver också mindre underhåll jämfört med en bil med förbränningsmotor, servicen för laddbara bilar blir därför både billigare och enklare. Laddbara bilar är dessutom billiga att köra, på grund av att el är en billig resurs, och det är dessutom effektiva då hela 83 procent av energin används till att driva bilen framåt. Utöver alla ovannämnda finns det en mängd andra fördelar med att välja en laddbar bil framför den traditionella bilen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fyra =