Dubai stad är framtidens stad!

Med dess Sci-Fi liknande stadsbild växer Dubai fram som en ökenmetropol som ligger långt före sin tid. Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, som är Dubais nuvarande maktfullkomliga premiärminister är en av de mest framgångsrika ledarna i Mellan Östern och har visionen att forma Dubai till en utav världens smartaste städer gällande teknikinitiativ, innovationscentra, infrastruktur, digitala tjänster, miljö och transport.

Premiärministern Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoums drivkraft är att införa ett så smidig strategi som möjligt gällande livsstil och levnadsvanor för en framgångsrik anpassad miljö. Det oljedopande Dubai, som ligger utefter Persiska vikens kust och gränsar till Emiratet Abu Dhabi, byggdes för drygt femtio år sedan och som var då baserat på endast öken är nu en utav världens mest snabbväxande exklusivaste städer i världen.

Usikt över Dubai Frame med höga byggnader

Lyxriket Dubai som idag anses vara en kapitalistisk dröm där det inte finns inkomstskatter, byggdes ut i en otrolig snabb takt av slavarbete och är nu drygt femtio år senare ett utav världens mest besökta turism städer och där turismen och alla dess östeuropeiska affärsmän har en stor inverkan på landets ekonomi.

Med sina 3,1 miljoner invånare har Förenade Arabemiratens största stad etablerat sig som ett centrum för finansiella tjänster, lyxhandel och turism.

Den snabba utvecklingen i Dubai har dragit åt sig väldigt mycket affärsmän från Västländerna, där dess stora satsningar har varit att investera i idéer och stora projekt. Mycket av landets ekonomi går åt marknadsföringssyfte då fokus läggs mycket på just kvalitet, säkerhet samt de extravaganta och exklusiva skyskraporna som byggs drastiskt.

Dubai har en marknad som på senare tid, då främst 2000-talet, varit ledande när det gäller globalisering, teknologisk utveckling och inte minst inom byggsektorn satsat enorma summor på kommersialism, det i kombination med ett förmånligt skattesystem har gjort att många företag valt att söka sig till staden för integrering samt investering och satsning i den nya framtiden.

Helikopter över Abu Dhabi

https://digital.di.se/artikel/dubais-plan-flygande-taxibilar-och-hyperloop

Ett utav stadens mest eftertraktade diskussioner gällande utveckling av teknologi har på senare tid varit att införa flygande taxibilar och hyperloop där fokus står i minskade koldioxidutsläpp, förarlösa bilar och 3D-utskrivna byggnader.

En utav de viktigaste delarna i strategin av projektet är att hitta trafiklösningar för smartare flöden i staden. Tanken enligt Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum är att 25 procent av de dagliga transporterna i Dubai ska vara autonoma som mål år 2030, vilket kommer att minska ner på de samhällsekonomiska kostnaderna med cirka 55 miljoner kronor varje år.

De sparade pengarna för staden ska då tänka sig gå till investeringar i att utveckla ännu mer nya strategier för att få fram ett exklusivare levnadsätt i marknadsföringssyfte för att i sin tur då öka turismen, som är en stor inkomstkälla för hela landet. Utifrån turismen har många satsningar lagts ner på att attrahera- och förlita sig på utländska företag och entreprenörer i regionen då bristen på startupföretag är ett problem i De Förenade Arabemiraten.

Framtiden snabb tåg

Vad är en Hypeloop?; 

En hyperloop är en tub med ett mycket lågt lufttryck, nära vakuum, som gör att personer fördas i mycket snabb och effektiv hastighet mellan två platser.

Den vansinniga idén och projektet om att bygga en så kallad hyperloop mellan Dubai och Abu Dhabi, som är huvudstaden, har på grund av stora säkerhetsrisker skjutits upp gång på gång. Visionen är dock att åstadkomma projektet inför värdskapet av världsutställningen 2020 för ännu ett marknadsföringssyfte för de besökarna inför världsutställningen.

Dock enligt en studie från universitetet IESE i Spanien är Dubai endast placerad på plats 60 i en årlig mätning av vilka städer som utvecklas i snabbast takt. I jämförelse rankades Stockholm på plats 16 i mätningen för 2018, och New York tog hem första platsen.

Utsikt över Dubai stad med härliga skyskrapor

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =