Hur man skapar att perfekt innehåll format för linkbuilding!

Har du har funderat på att skapa en infographics eller GIF som ett sätt att attrahera länkar?
Genom att använda olika innehållsformat för att bygga din länk och göra det attraktivt är det mycket viktigt om du vill få större publik, locka fler kunder samt försäljning.
Här är några för – och nackdelar med olika visuella e
lement och hur det är effektivt att locka länkar.

1. INTERAKTIVT

Interaktivt innehåll är innehåll som kräver aktivt engagemang från sina konsumenter. Det fångar publikens uppmärksamhet och uppmuntrar dem att agera helt enkelt genom att klicka för att lära sig mer om ämnet. Det är ett av de mest populära formaten och mycket effektiv för din link building.
FÖRDEL AV ATT ANVÄNDA INTERAKTIVT INNEHÅLL
 • Interaktiva innehåll gör så att du kan presentera flera vinklar på ett ämne och ge dig chansen att inkludera mycket information utan att behöva använda mycket text.
 • Konsumenterna kan gå direkt till olika delar av innehållet som är mer relevant och användbar information för dem.
 • Interaktivitet erbjuder mycket underhållning och ökar besökarens engagemang.
NACKDELAR AV ATT ANVÄNDA INTERAKTIVT INNEHÅLL
 • Genom att använde interaktiv kan vara dyrt samt tidskrävande.
 • Innehåll som är inriktat på en idé kommer inte att uppmuntra besökare att själv segmentera och kommer begränsa engagemang.

2. STATIKFORMAT

Statikformat är någon sort av bild, som t.ex. info Graphics eller olika sorts bilder. Inforgrapfics är en av de mest populära statikformat speciellt om man ska använda det mycket, särskilt av SEO specialist (sökmotoroptemering) som generar länkar med dem.
FÖRDEL AV ATT ANVÄNDA STATIKFORMAT

 • Man behöver inte en utvecklare eller mycket datakunskap, utan du behöver någon som har designkunskap för att kunna göra det.
 • Du kan enkelt ladda upp en statisk grafik på en webbplats med grundläggande tillgång till ett CMS (content management system) med publiceringsrätt.
NACKDELAR AV ATT ANVÄNDA STATIKFORMAT
 • Statisk grafik är inte responsiv standard och visas inte optimalt på mobil enheter om du har små detaljer eller komplexa visualiseringar som används. I det här fallet kan du behöva utforma en mobilversion och använda den här för mobila enheter som besöker ditt innehåll.
 • Det kan också vara svårt att kommunicera snabbt med din kärnmedelade med statik grafisk, eftersom användare ser bara en del av den. Man måste kunna ha ett bra inlägg för att fånga konsumentens uppmärksamhet direkt.

3. GIFs

GIFs står för ”Graphics Interchange Format”, det är en bildformat som vanligtvis används för bilder på webben och sprites i program. Detta funkar väldigt bra när det gäller för content- driven link building.
FÖRDEL AV ATT ANVÄNDA GIFs
 • Du kan nästan uppnå effekten av en interaktiv men utan utvecklingsresurser, vilket sparar mycket tid och resurser.
 • Det är också enkel att lägga upp på din blogg, artiklar eller webbplats genom att använda CMS, man behöver inte kunna så mycket datakunskap.
 • En GIF kommer automatiskt att ”spela” när den laddas, vilket innebär att de som är på din webbplats behöver inte göra något för att få ditt meddelande och omedelbart veta vad ditt kärnbudskap är.
NACKDELAR AV ATT ANVÄNDA GIFs
 • Som statisk grafisk, GIF är inte responsiva som standard, vilket innebär att du antingen behöver hålla dem väldigt enkla eller skapa en annan GIF som kan visas för användare på en mobilenhet.
 • När du lägger en GIF till en klient kan du möta något initialt motstånd. Förhoppningsvis inte för mycket, men det är inte en metod som förväntas, så du bör vara beredd att visa några exempel på hur bra dessa kan fungera.

Här är ett exempel på hur du kan visa ditt medlande genom att använda GIF
How a car engine work 

ATT VÄLJA DEN BÄSTA FORMAT FÖR DIN PUBLIK

Innan du väljer vilken format du vill använda för din webbplats, måste du först välja ett bra ämne som kommer locka din målgrupp och vad du vill uppnå.  När du vet vad ditt mål är, då kan man börja fundera på vilken format som kommer passa bäst för din webbplats. Du kan alltid testa på olika format och mäta resultaten för att ta reda på vilka innehållsformat som passar bäst med din publik.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 3 =