så ökar du din försäljning på Instagram

Så ökar du din försäljning genom Instagram – tre tips!

Instagram 700 miljoner frekventa användare gör Instagram till den i särklass bästa säljdrivande kanalen i sociala medier idag. Användarna är här 50 gånger mer engagerade i sina flöden jämfört med Facebook-användare och har dessutom en tendens att bli återkommande kunder. Haka på trenden – och optimera försäljningen genom tre enkla tips!  

Skapa ett attraktivt flöde på Instagram genom sammanhängande bilder

Bland flera hundra miljoner användare på Instagram krävs det att ditt konto skiljer sig från mängden för att motivera användarna till att följa just din profil. Nyckeln är att skapa ett attraktivt flöde, som genom sammanhängande bilder och redigering skapar ett enhetligt flöde som inspirerar och engagerar. En visuell bild säger mer än tusen ord, och talar dessutom till våra känslor vilket bygger ett unikt förtroende.

Tänk tydligt igenom vilken känsla du vill att ditt företag ska förmedla, och skapa sedan en profil som levererar i enlighet med strategin. Hitta en röd tråd i Instagram-flödet genom ett särskilt filter, vanligt förekommande färger eller en viss typ av bilder som gör att följare identifierar företagets bilder.

Bygg ditt varumärke och påverka din image

Med kärnvärden och känslor som vi associerar till olika varumärken skapar de sig inte bara ett namn, utan en livsstil och ett rykte. Ett möbelföretag som satsar på att skapa en enklare vardag för människor till förmånliga priser. Vilket företag tänker du på? Klart som korvspad. Ikea. I dagens samhälle räcker det inte att visa vilka produkter till vilket pris ett företag erbjuder, utan ett köp ska bidra till en särskild känsla eller en livsstil man förespråkar och vill associeras med.

Instagram anses idag vara ett av de bästa sociala verktygen att bygga ett varumärke genom då det är enkelt att snabbt nå ut till en stor kvantitet. Exempel på ett företag som lyckats bra med sin marknadsföring på Instagram är Ving, som inte redogör för deras resmål genom en bild på hotellet – utan personifierar deras varumärke genom att låta oss följare hänga med deras anställda bakom kulisserna i deras vardag som reseledare på Vings olika orter. De anställda blir ansiktet utåt för Ving, och skapar en relation, personliga värderingar och ett engagemang mellan företag och privatperson. Med andra ord; var personlig, låt följare ta del av företagets historia och visa gärna hur en dag bakom kulisserna ser ut. Berör följare känslomässigt så att ni sticker ut från mängden och bli det självklara valet när kunden valt att konsumera!

Fokusera på mervärde

Undvik att låta det primära fokuset ligga på att sälja produkterna, utan snarare på värdet produkterna ger vid användning. Ridestore är i huvudsak ett klädmärke med fokus på street, cross och skoterkläder, men har via sin Facebook valt att fokusera på att visa extremsporter. Dels för att kunna visa upp kläderna in action, men också för att inspirera kunder till liknande aktiviteter som ju innebär att de då skulle behöva liknande kläder. Med andra ord handlar det alltså om att sälja sin produkt utan att direkt prata om den, och istället förmedla känslan av att ni är det självklara inom just ert område.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − fem =