Huawei p20 Pro VS Apple iPhone X

HUAWEI P20 PRO VS APPLE IPHONE X

De flesta känner till Iphone ganska väl, Steve Jobs och uppdateringar varje år som inte alltid känns lika mycket i handen eller tekniken som prishöjningen vanligtvis gör i plånboken. Här följer lite bakgrund om Huawei som är ett kinesiskt Informations- och kommunikationstekniks företag som grundades av Ren Zhengfei 15 september 1987 i Shenzhen, Kina. Huawei är störst i världen på tillverkning av telekommunikationsutrustning, sedan företaget gått om Ericsson.

Det senaste tillskottet i Huawei familjen heter Huawei P20 Pro och är en mobil som utgör sig för att vara det stora hotet mot Apple Iphone X som också släpptes i samma veva som Huawei P20 Pro.

Iphone har länge varit ledande på marknaden med nya telefoner som släpps årligen samt nya uppdateringar som kommer som notiser i våra telefoner lite titt som tätt. Utseendemässigt är telefonerna ”syskon lika” men i tekniken skiljer de sig en del och även prismässigt.

Huawei P20 Pro

+ Pris: 7 200-7 500kr

+ 128 GB lagring

+ Batteritid: 14 timmar 13 minuter

+ Kameraupplösning, Megapixel 40,00

+ Samtalstid 22h

Apple iPhone X

+ Pris: 10 589kr

+ 64 GB internlagring

+ Batteritid: 9 timmar och 51 minuter Tom´s Guide

+ Kameraupplösning, Megapixel 12,00

+ Samtalstid 21h

HUAWEI P20 PRO VS APPLE IPHONE X BAKSIDA

Huawei P20 Pro, baksida                                                              Apple iPhone X, baksida

 

Det som sticker ut allra mest i jämförelsen mellan Huawei P20 Pro och Apple Iphone X är kameran på Huawei P20 Pro. Huawei sätter absolut standarden för hur en bra mobil kamera ska vara och vad vi kan förvänta oss utav den. Med hjälp av tre Leicamärkta kameror låter Huawei P20 Pro oss se en detaljrikedom i mörka miljöer som vi inte varit med om tidigare. Även zoom systemet låter oss komma närmare än vi tidigare gjort utan att rugga på kvalitén. Faktum är att Huawei P20 Pro är den första telefonen i Sverige som säljs med hela tre kameror på sin baksida. De två huvudkamerorna används för alla typer av bilder, där den monokroma sensorn assisterar för att erbjuda mer information i både ljusa och mörka miljöer. Frontkameran har, som tidigare nämnts i tabellen ovan en ovanligt hög megapixel (40,00)

 

 

 För oss som trotsat normen och redan bytt från Iphone till Huawei kommer några bra nyheter angående Huaweis aningen sämre egenskaper.

Emoji– Vi alla veta att Emoji utbudet på Huawei inte varit det bästa och har tillochmed känts ganska ”Old School”. I den nya Huaweis P20 Pro har vi ett uppdaterat bibliotek med Emoji som är mer lika de Emoji som används i Iphone.

Även ljudet i Huawei P20 PRO anses vara bättre. De som använt Huawei tidigare vet att vid en inspelning av hög volym, till exempel en konsert, ger uppspelningen av ljudet inte realiteten någon rättvisa. Ljudet har tidigare vart brusigt vid höga volymer men Huawei lovar nu hög ljud-volym samt kvalitet med stereoljud som standardfunktion.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − ett =