Hur skapar du mer trafik på dina sociala medier?

Idag är sociala medier en viktig kanal för företag och privatpersoner. Man vill synas, sälja, inspirera och nå ut till sina kunder och målgrupp. Enligt Social Media Today lägger vi mycket tid på sociala medier. Varje minut scrollar 174,000 personer sin Instagram, 4,3 miljoner videos visas på Youtube och 973,000 personer loggar in på Facebook.

Men med ständigt skiftande algoritmer, ny teknik och en oändlig konkurrens, hur gör du för att ditt konto ska bli synligt på Instagram?

Nedan listar jag mina bästa tips för att engagera dina följare på Instagram. Få dom att interagera med ditt konto!

Nio tips för din Instagram och sociala medier

  1. Skapa bra material som engagerar, och våga stick ut. Tänk på din målgrupp och vad som kan engagera eller inspirera dessa.
  2. Ställ frågor till dina följare för att få dom att stanna upp och skriva en kommentar. Ett alternativ kan också vara att dina följare får ställa frågor till dig.
  3. Posta vid rätt tidpunkt. Analysera när dina följare är aktiva och posta därefter. För att underlätta kan du t.ex. använda ett program som schemalägger dina uppdateringar, så som Later eller Hootsuite.
  4. Ha en röd tråd i dina bilder så att det ger ett enhetligt och professionellt intryck! T.ex. genom att använda samma filter eller samma bildredigering på alla dina bilder, eller att rama in bilderna med vitt via en app. Du kan även flytta runt bilderna i ditt flöde för att skapa harmoni, genom olika program.
  5. Koppla en blogg eller andra konton till din Instagram. Genom att länka till t.ex. din blogg via din bio på Instagram, kan du locka över läsare dit och vice versa. På detta sätt får du mer data att analysera och kan posta annat och fylligare material än vad du kan posta på bara Instagram. Något som ofta är populärt, att söka på och dela, är listor, bilder och infographics.
  6. På Instagram och Facebook kan det vara en bra ide att lägga fler bilder i en följd eller i ett album. Av nyfikenhet klickar följarna sig vidare genom bilder vilket algoritmen registrerar. Det visade intresset för vår sida kommer ge oss bättre placeringar framöver.
  7. Var aktiv på sociala medier och svara på dina kommentarer, och gör det fort. Tendenser visar att ett inlägg som snabbt får likes och kommentarer blir mer synliga i flödet. Detsamma gäller för kommentarer som får snabba svar. Det är också bättre med lite längre svar och kommentarer, gärna över fyra ord, än bara en emoji.
  8. Jobba med hashtags! Genom att använda väl valda hashtags kopplade till dina inlägg på Instagram får du fler möjligheter att synas. En tumregel är dock att inte använda fler än 30 hashtaggs per inlägg då det kan leda till motsatt effekt.
  9. Välj sökord till din blogg, och hashtags till din Instagram med omsorg. Det är svårt att bli nummer ett på Google och synlig på Instagram med dom största sökorden. Om du t.ex. skriver recept, satsa inte på att bli mest synlig om man söker på recept utan välj en smalare väg med mindre konkurrens. Du har bättre möjlighet att synas om du specificerar dig till att bli nr ett och synas mest på lasagnerecept.

Här har jag satt samman en Infographic som kortfattat sammanfattar ovan punkter. Följ tipsen för att nå fler, och få fler likes och kommentarer.

Lycka till med dina sociala medier!

 

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =