Mercedes-Benz A-klass är en personaliserad upplevelse av high-tech och lyx

Mercedes-Benz A-klass är en personaliserad upplevelse av high-tech och lyx

Har du kört den nya Mercedes Benz A-klass?När man sätter sig i sin nya Mercedes-Benz A-klass är det början på en ny unik vänskap mellan dig och din nya bil. Tack vare sin nya artificial intelligence operativsystem kan bilen alltså nu lära sig allt om sin ägare. Efter ett par dagar vet bilen var man bor, vem man träffar, vem man ringer, vilka restauranger man äter på och en hel del annan relevant information. Toppa det med en lyxig look och sportig elegans så har ni självklart en drömbil. För sitt segment har nya Mercedes A-klass ingen konkurrens när det kommer till high-tech utrustning. Bilens utrusning är i nivå med S-klass modellen vilket är en av märkets dyraste och lyxigaste modeller. ”Das beste oder nichts” det bästa eller ingenting är Mercedes slogan och återigen visar dem att detta är inte bara ord utan verkligen en ideologi företaget lever upp till.

Bildresultat för mercedes 2018

Röststyrningssystemet tar A-klassen till en helt ny nivå

Nya Mercedes A-klass är utrustad med röststyrning som är på en helt ny nivå. För att börja ett samtal med bilen behöver man bara säga “Hej Mercedes” följt med det kommando man vill att bilen ska utföra. A-klass förstår inte bara enkla ord och fraser utan kan också svara på mer komplicerade frågor. AI-systemet gör det möjligt för dig som förare att öka temperaturen bara genom att säga: “Hej Mercedes, det är kallt i bilen” och den vet vad den ska göra. Ju mer du använder bilen, desto bättre lär den känna dig. Det är inte bara att den aktivt lär sig om dina preferenser, utan kan också föreslå olika alternativ på var man ska äta, sova över eller träna till exempel.

Interior design och personalisation

Interiören i Mercedes-Benz nya A-klass är personaliserad till den minsta detaljen. Ni som har byggt er bil i Mercedes konfigurator vet känslan när man har valt alla alternativ och till sist har drömbilen framför sig. Det är en fantastiskt känsla att kunna personalisera sin bil på detta sättet och nu är det möjligt att fortsätta med det även efter att bilen är helt byggd, klar och levererad. I bilen finns två touch screens med olika layouts att välja mellan, samma gäller för ljusinställningar på insidan.

A-klass Säkerhet Tech

Nya A-klass har high-tech utrustning när det gäller säkerhet på vägen. Bilen är känslig mot hastighet i svängar, och kan exempelvis minska hastigheten i fall den bedömer hög risk vid svängen. Den kan även se vägens linjer och byta fil själv samt har en dödavinkelnvarning för cyklister. Utöver detta finns kameror och radar som skannar vägen framför för att identifiera objekt/hinder som förekommer. Målet är att bilen ska kunna stanna ellr minska hastigheten själv för att undvika kollision.

Annat smått och gott som Mercedes Benz nya A-klass bjuder på är:

Såklart har man möjligheten att låsa upp bilen med sin mobil genom en Mercedes app. Familj och vänner kan också få tillgång till bilen genom appen när det behövs. Detta gör det så lätt att få tillgång till bilen. Ett fantastiskt alternativ för dem som brukar glömma sina nycklar här och där.

Tillsammans med din bil får du möjligheten att använda TIDAL kostnadsfritt i 12 månader. TIDAL är den första musikservicen med high fidelity sound quality samt high definition videos. Kort sagt får man tillgång till mer än 50 miljoner låtar och 185,000 musikvideor. Självklart tillkommer det olika Mercedes playlists så att du kan få den bästa ljudupplevelsen i bilen.

The best way to predict the future is to create it. Peter Drucker

Källor:

https://www.expressen.se/motor/biltester/test-nya-mercedes-a-klass-kor-ifran-konkurrenterna

https://www.mercedes-benz.se/passengercars/mercedes-benz-cars/models/a-class/hatchback/explore/highlights.module.html?csref=mbcom_w177_pc

 

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 7 =