Varför är videomarknadsföring så viktig?

“The spoken word is now more powerful than the written word, that has never happened before in human history” – Dr.Jordan B.Peterson, professor i psykologi vid Toronto universitet.

Videomarknadsföring är framtiden

Video har vuxit explosionsartat de senaste åren, och väntas fortsätta växa markant på alla plattformar framöver. Därför är det viktigare än någonsin att man har en strategi för videomarknadsföring. Vill man vara med i utvecklingen, och ha en konkurrenskraftig marknadsföringsstrategi bör video vara en av de högsta prioriteringarna. I den digitala världen blir alla, oavsett företag, sitt eget mediehus inom ägda medier.

I denna bloggen går vi igenom 6 anledningar till varför ditt företag bör satsa på videomarknadsföring.

Video

1. Du vill att fler ska se ditt innehåll

När vi letar information om en produkt idag söker vi oss oftast till nätet. Där får vi tre val, antingen text, bild eller video. Vad skulle du välja? Majoriteten väljer video. I en undersökning från Wyzowl uppger 79 procent av deltagarna att de hellre tittar på en video för att enkelt och snabbt lära sig om en produkt. Så vill du få mer uppmärksamhet och synas mer är videomarknadsföring svaret.

2. Öka din konvertering

Genom att använda video i din marknadsföring kan du öka konverteringen med upp till 35 procent, det visar en undersökning gjord av Wyzowl. Vi människor är känslodrivna varelser, vi vill känna oss säkra och trygga med ett köp. Video gör det enklare för företag att visa för kunden hur produkten fungerar, de olika funktionerna samt berätta varför kunden bör köpa den. Vidare i undersökningen visar Wyzowl att 82 procent av konsumenterna känner sig så inspirerade efter att ha sett ett företagets video att de handlar produkten.

3. Video gör det enklare att sprida innehållet i fler kanalerShare videos

Idag är nästan alla digitala kanaler videoanpassade. Därför är det viktigt att du delar din video. Ju fler kanaler, desto större räckvidd får du. Genom att lägga ned mycket tid på din video, dvs ha intressant innehåll, snygg redigering osv kommer delningen delvis att sköta sig själv. Sociala medier såsom Facebook, Instagram och Twitter är de mest populära. Du bör även använda video på din hemsida och i ditt nyhetsbrev också.

4. Skapa intresse

Vi inledde artikeln med att citera Jordan B.Peterson och styrkan i det talade ordet. I samma undersökning gjord av Wyzowl visar det sig att rörliga bilder i sociala medier genererar bra mycket fler delningar än text och bild tillsammans – närmare bestämt 1200 procent mer. För att sticka ut, och vara framgångsrik inom videomarknadsföring är det viktigt att framkalla känslor hos konsumenterna. Flera studier har faktiskt visat att känslor spelar en viktig roll för konsumenten under kundresan, en känslomässig reaktion på en annons har visat sig ha större inverkan på kundens köpbeslut än innehållet i sig.

5. Starkare varumärke och fler lojala kunder

Känslor är som nämnts tidigare viktiga. Genom att satsa på video är det lättare för ditt företag att förmedla den korrekta bilden – dvs den bild du vill att konsumenterna ska ha av dig. Genom att påverka kunden känslomässigt, får de ett band till ditt företag och känner lojalitet – och kan även rekommendera ditt företag till andra. Bra, eller hur?

6. Informationen blir tillgänglig dygnet runt

Man kan aldrig få nog av videor, ju fler desto bättre. “Låt videon göra jobbet åt dig” brukar vi säga. Vad menar vi med det?, Jo det ska vi berätta. Genom att lägga upp videor på din hemsida kan du indirekt erbjuda support dygnet runt. Genom många olika typer av videor och guider med tex hjälpvideor kan Video screenkunden snabbt och enkelt få hjälp. Inte nog med det, hjälpvideor kan hjälpa flera kunder samtidigt. Ibland behöver de inte ens kontakta dig, all information finns tillgänglig på hemsidan. Smidigt va? Det tycker vimed!

Video skall ses som ett roligt och kreativt verktyg och inte som en övergående trend. Videomarknadsföring behöver inte vara dyrt heller, idag är det enkelt att få tag i billiga och bra redigeringsprogram. Var inte rädd att pröva, det kan bara bli bättre!

Vi på Allsmäktiga bloggen kommer naturligtvis fortsätta följa de olika marknadsföringstrender och återkommer snarast!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 19 =