Therése Lindgren – Finns det någon som henne

Kvinnan som har tagit sig från botten till toppen. Kämpat mot psykisk ohälsa i flera år men har trots det har hon ett driv som knappt går att mäta med andra människor. Youtuber, bloggerska, författare, poddare, entreprenör och en sann förebild. Finns det någon som går att jämföra med denna enastående Therése Lindgren?

 

Som ung flicka fick jag upp ögonen för Therése Lindgren som snabbt blev min stora förebild i livet. Jag har sträckkollat hennes videos, läst hennes böcker, lyssnar på hennes podd, köpt alla hennes produkter och troligen sett varenda intervju med henne. Kalla mig stalker, men man blir besatt! Det finns ingen som kan få en från tårar till skratt genom en liten iphone ruta. Trots detta har jag som barn aldrig förstått hur hårt hon jobbar med sina sociala medier, vilket slit det finns bakom att få sitt namn högt på listorna och få igång en så stor försäljning som hon har lyckats med. För jag har trots allt bara varit ett barn ovetande om vuxenvärlden i den stora folkmassan av youtuber fantaster.

Från ångest till vinnare

Therése Lindgren startade upp sin kanal 2013 under tiden hon var sjukskriven och led av panikångest. Panikångest innebär att man får panikattacker vilket påverkar kroppen att hjärtat slår fortare, man får svårt att andas, tryck över bröstet, domningar i fötter/händer samt andra effekter, som går att läsa på UMO.se Två år efter att kanalen startades vann Therése bland annat Årets YouTuber på Guldtuben som är en gala för youtuber där det lottas ut priser inom olika kategorier. “Ibland mår jag inte så bra” var den första boken som Therése släppte 2016 och ett år efter det släppte hon sin andra bok “Vem bryr sig?”. Två väldigt inspirerande böcker som är utan tvekan läsvärda.

Indy Beauty

Dock stoppade inte karriärs drömmarna där för Therése Lindgren. Indy Beauty som står för independent beauty blev Therése nya projekt som är ett veganskt skönhetsmärke. Produkterna är tillverkade i Dalarna i CCS Healthcares fabrik. CCS är ett av nordens ledande företag inom hudvård och hygienprodukter. Ett företag som Therése även gjort samarbeten med innan då hon tillsammans med CCS har producerat fram fantastiska produkter.

Hur går det för Therése Lindgren just nu?

Självklart går det väldigt bra! På YouTube har hon i talande stund 763 tusen prenumeranter och 430 miljoner visningar på sina sammanlagda 990 videos. På hennes instagram har hon även satt ribban högt för andra influenser med sina 871 tusen följare. Therése har ett väldigt snyggt flöde och man ser att hon lägger både tid och kärlek på sina sociala medier.

Omsättning i Therése Lindgren AB

Tittar man på hennes bolag Therése Lindgren AB ser man även att tiden och kärleken hon lagt på sitt företag visar sig i siffrorna. År 2017 omsatte bolaget 19 493 tusen kronor vilket var en dubbel omsättning från 2016 då bolaget omsatte 9663 tusen kronor.

Jämför man youtubers så ser man stor skillnad. År 2017 omsatte Jocke & Jonna AB 8 721 tusen kronor med en youtube kanal som har 830 tusen prenumeranter. Linn Ahlborg AB omsatte 1 950 tusen kronor som har 406 tusen prenumeranter på sin youtube kanal. Slutligen Thomas Sekelius AB omsatte 1 554 tusen kronor med en kanal på 320 tusen prenumeranter. Det är alltså en väldigt stor skillnad men kollar man på omsättningen av ett en mans jobb så kan man dra en enkel slutsats. YouTubers står på egna ben och gör i princip allting själva. De bygger upp sin kanal från grund och botten vilket då ger en otrolig omsättning. Ofta sitter det ett helt team bakom företag där man samarbetar och hjälps åt, men här skapar de själva allting och ser till att leverera kvalite varje dag.

Slutsats

Slusatsen av det hela är, nej det finns ingen som Therése Lindgren. Hon gör ett fantastisk jobb och arbetar väldigt bra med sina digitala kanaler. Youtube är ett stort forum och att kunna leva på att publicera videos är få som lyckas med, men Therése har verkligen lyckats. Om Therése tar över världen får vi bara invänta och se helt enkelt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =