16 goda rosenvattendrinkar

Goda drinkar med rosenvatten

Att addera rosenvatten i drinkar har många fördelar för vårt inre och yttre. Nedan listar vi 16 olika goda drinkar och drycker med rosenvatten. Du får tips på både varma och kalla drycker, alkoholhaltiga och alkoholfria cocktails och svalkande drinkar som hela familjen kan njuta av. Det finns flera fördelar med att dricka rosenvatten. Bortsett från den fräscha och blommiga smaken balanserar det hudens PH-värde, återfuktar torr hud och har antiinflammatoriska egenskaper. När du dricker rosenvatten återfuktar du huden inifrån och ut, vilket kan bidra till en hy med lyster och glow. Du får även i dig vitaminer och antioxidanter som har flera hälsofördelar för oss. Vi ger förslag på hur du kan inkludera rosenvatten i ditt liv, oavsett om det är måndag morgon eller lördag kväll för att du ska kunna njuta av det varje dag i veckan. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du kan inkludera rosenvatten i dina drinkar!

1. Rosenvatten – drick det som det är

En antiinflammatorisk dryck fullproppad av antioxidanter och vitamin A, B3, C, D och E? Det låter nästan för bra för att vara sant men rosenvatten tillgodoser dig med alla dessa vitaminer och går bra att dricka precis som det är. Eftersom det är väldigt koncentrerat är det dock att föredra att spä ut det i vanligt vatten. Rosenvatten ger din hy lyster och kan lindra en irriterad hud. Med endast två ingredienser, hackade rosenblad och kokande vatten, kan du framställa rosenvatten på egen hand hemma. Klicka här för att komma till ett enkelt recept!

Det går även att köpa vatten med smak av ros färdigt i butik.

Det finns flera goda effekter och fördelar för hälsan när du använder rosenvatten i drinkar och drycker.

2. Sommardrink med rosenvatten och rabarber

De flesta vet att alkohol har en uttorkande effekt men visste du att rosenvatten fungerar återfuktande? Kanske kan detta vara en anledning nog till att prova denna svalkande drink med rosenvatten, rabarbersaft, sprite och, om man vill, hallonvodka. Denna avnjuts med fördel under sommarens varma dagar. Recept på drinken hittar du på denna sidan.

3. Halloncocktail med smak av ros

Ytterligare en drink med rosenvatten som avnjuts bäst en varm sommardag. Till denna behöver du rosenvatten, strösocker, färska hallon, limejuice, club soda och gin (valfritt). Recept på denna cocktail hittar du genom att klicka här.

4. Rosenvattenlemonad

Även familjens yngsta medlemmar kan dra fördel av rosenvattnets goda egenskaper. Visste du att dess antibakteriella egenskaper läker små ärr och sår? Denna alkoholfria dryck kan hela familjen njuta av. Drinken är enkel att förbereda och perfekt om man är många så varför inte bjuda hela släkten på en blommig variant av klassisk lemonad! Addera 2 teskedar rosenvatten till en traditionell lemonad eller följ vårt rekommenderade recept här. Det går givetvis att addera ett stänk vodka till de vuxna!

En rosenvattendrink med lemonad har flera goda hälsoeffekter, är enkel att förbereda och svalkande en varm sommardag.

5. Frusen lemonad med en blommig tvist

På femte plats hittar vi en frusen variant på lemonad med rosenvatten. Denna kalla drink görs på samma vis som föregående recept men ska mixas med massor av is för en tjockare och ännu mer svalkande drink! Recept på denna goda drink finner du här.

6. Grapefrukt campari rosenvattencocktail

Låt oss presentera en blommig och fräsch rosenvattendrink med smak av grapefrukt. Grapefrukten ger denna drink en härlig bitterhet som passar bäst för vuxna smaklökar. Recept hittas här.

En fräsch och blommig cocktail med rosenvatten och grapefrukt går snabbt att förbereda och är svalkande på sommaren.

7. Rosenvattenlatte

Till skillnad från ovan rosenvattendrinkar serveras denna dryck varm. Har du någonsin funderat på att prova latte med smak av ros? Denna varma dryck sägs ha stresslindrande egenskaper och kan även motverka ångest. Om du vill kan du addera kaffe till denna latte. Vi har hittat det bästa receptet på denna hälsodryck, klicka dig vidare här.

8. Kardemummalassi med en hint av ros

Lassi är en yoghurtdryck som bäst serveras kall. Denna drink med rosenvatten kan serveras både till maten men även som en lättare efterrätt. Yoghurt kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar och rosenvatten sägs ha positiv påverkan på matsmältningsbesvär. Dessa två ingredienser tillsammans gör detta till en riktigt hälsosam dryck! Prova själv här.

9. Varm choklad med rosenvatten

Ett sätt att få hela familjen att få i sig de nyttiga egenskaper som rosenvatten har är att inkludera det i varm choklad. Låt barnen smutta på denna varma dryck som sägs lindra förkylningar och bota halsont. Följ detta recept om är sugen på att prova på egen hand.

10. Gincocktail med smak av ros

Vad hade en drinklista varit utan ett recept dedikerat till gin? Med endast tre ingredienser slänger du enkelt ihop denna drink en fredagskväll, och kan njuta med gott samvete på grund av rosenvattnets goda egenskaper. Eftersom den är så lätt att förbereda och har så pass få ingredienser är det en perfekt dryck att servera då man blir många. Denna blommiga cocktail med rosenvatten passar utmärkt på en babyshower, möhippa, födelsedagsfirande eller på ett bröllop. Sugen på att göra denna drink? Recept hittar du här.

Kall cocktail med gin och rosenvatten, en drink som fungerar utmärkt när du ska bjuda många.

11. Iste med hibiskus och rosenvatten

En härligt svalkande drink med blommiga inslag av ros och hibiskus blandas med frisk mynta. Precis som rosenvatten har hibiskus fler olika hälsofördelar, t.ex. kan det sänka blodtrycket och reglera kolesterolet. Precis som rosenvatten kan det även hjälpa till vid matsmältning samt att det har antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Att kombinera dessa två superingredienser i samma dryck är därför en mycket bra idé! Prova på egen hand. Recept finner du här.

12. Frosé med rabarber och rosenvatten

Uttrycket frosé kommer från frusen rosé. Denna svalkande drink påminner om sorbet och är riktigt smarrig. Rabarber har dessutom en positiv inverkan på sköldkörteln. Då vinet måste vara fryst för att göra denna cocktail får man räkna med att förbereda dagen innan. En fullständig ingredienslista och instruktioner hittar du här.

13. Matchalatte med ros

Matcha är ett grönt te i pulverform med många hälsofördelar. Bland annat sägs det öka ämnesomsättningen, stärka immunförsvaret och är fullproppat med antioxidanter. Inte helt olikt rosenvatten! Denna varma dryck innehåller tre gånger så mycket koffein som en kopp vanligt te men mindre än en kopp kaffe. Du kan med fördel ersätta ditt morgonkaffe med denna kopp full av goda hälsoeffekter från både matchan och rosenvattnet. Recept på denna populära hälsosamma dryck hittar du genom att klicka här.

Matchalatte med rosenvatten har flera hälsofördelar.

14. Rosenvattenspritzer med uppfriskande citron och mynta

Denna alkoholfria och uppfriskande drink passar utmärkt en het sommardag. Rosenvatten, citron och mynta blandas med mineralvatten och socker. Både rosenvattnet och citron hjälper till att balansera ditt PH-värde, vilket kan ha positiva effekter på bland annat din hy. Recept hittar du här.

15. Rosenvattencocktail med hallon

Vad sägs om en söt, fruktig cocktail full av smak? Hallonen i denna dryck kan förebygga cancer och hjärtinfarkt samt öka din fettförbränning. Om du utesluter vodkan blir denna kylda drink en riktig hälsodryck! Blir du sugen på att prova själv? Recept finner du här.

16. Rosenvattente

Sist men inte minst hittar vi en varm dryck. En måndag morgon är påsarna under ögonen ett faktum. När du granskar ditt ansikte tycker du dig se en rynka. Detta måste vi sätta stopp för! Prova att motverka dina ålderstecken och lugna nerverna med denna varma kopp te med smak av ros. Denna dryck kallas även för vitt kaffe även om drycken är helt koffeinfri. Varmt vatten mixas med rosenvatten och, om så önskas, socker. Denna dryck gör det enkelt att inkludera rosenvatten i vardagen då den innehåller få ingredienser och är superenkel att göra. Recept hittar du här.

Rosenvattente dricks varm och passar bäst under vintern.

Om du vill lära dig mer om rosenvatten och vilka effekter det kan ha när du dricker det kan du läsa vårt inlägg där vi listar 8 anledningar till att börja dricka rosenvatten! Är du intresserad av rosenvattens olika goda egenskaper och vill lära dig mer om produkten kan du läsa Allt du behöver veta om rosenvatten.

Hoppas att du känner dig inspirerad till att prova någon av alla dessa goda och, i många fall, hälsosamma drycker!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + tretton =